Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Δήμος Θερμαϊκού: Σε τρίτη ψηφοφορία η εκλογή Συνηγόρου του Δημότη

Παρά τις δύο ψηφοφορίες που έγιναν το βράδυ της Tρίτης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού δεν κατάφερε να εκλέξει Συνήγορο του Δημότη και της Επιχείρησης (ΣΔΕ), κι έτσι η προσπάθεια ανάδειξής του μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, όποτε αυτή γίνει.
Στη διαδικασία πήραν μέρος 11 υποψήφιοι για τη θέση του Συνηγόρου και κανείς από αυτούς δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τις 22 ψήφους  που απαιτούνταν για την ανάδειξη του ΣΔΕ. 
Έκπληξη προκάλεσε, ο τρόπος που κατανεμήθηκαν οι ψήφοι των 20 συμβούλων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι έδειξαν να μην πειθαρχούν στην απόφαση που οι ίδιοι είχαν πάρει το προηγούμενη βράδυ σε εσωτερική διαδικασία. Αντίθετα η παράταξη Μαυρομάτη, εμφανίστηκε αρραγής στην ψηφοφορία, ψηφίζοντας «μονοκούκι» τον εκλεκτό της, ο οποίος στη δεύτερη ψηφοφορία πήρε και άλλους 3 επιπλέον ψήφους.
Στην πρώτη ψηφοφορία για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Θερμαϊκού, ήρθε πρώτη με 8 ψήφους η ιδιοκτήτρια κομμωτηρίων στην Επανομή και τη Θέρμη κ. Πουλχερία Τζέκου, ενώ δεύτερος ήρθε με 6 ψήφους ο έμπορος χαρτικών και ειδών καθαριότητας κ. Δημήτριος Καπλάνης. Τρίτος κατά σειρά, με 4 ψήφους ο σκηνοθέτης και συγγραφέας κ. Γιώργος Καριώτης, ενώ ακολούθησε ο συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός Σωτήρης Κιόσσης με 3 ψήφους. Από 2 ψήφους πήραν:  Ο κ. Χρήστος Μπαλασάς από την Επανομή, η δικηγόρος κ. Μαρία Μηλιώση, η πρώην δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού κ. Φρόσω Καριώτη, η δικηγόρος κ. Ελένη Κουλαρτζά και ο συνταξιούχος στρατιωτικός κ. Χαρίλαος Μπαζάκας.  Τέλος, καμία ψήφο δεν πήρε η πολιτική μηχανικός κ. Αναστασία Ασλανίδου, ενώ βρέθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο και υπήρξε και μία αποχή, της επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Ντίνας Μώραλη.
Μετά από αυτό, ακολούθησε δεύτερη ψηφοφορία όπου σημειώθηκαν αρκετές μετατοπίσεις στις ψήφους των 33 δημοτικών συμβούλων. Πρώτοι, με 9 ψήφους ο καθένας, ήρθαν οι Δημήτριος Καπλάνης και Σωτήρης Κιόσσης, η κ.Πουλχερία  Τζέκου πήρε 5 ψήφους, ο κ.  Γιώργος Καριώτης 3, ο κ. Χρήστος Μπαλασάς 2, η κ. Ελένη Κουλαρτζά 2 και η κ. Φρόσω Καριώτη μία.  Έτσι όπως προαναφέραμε, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση, χωρις κανείς ακόμη να γνωρίζει τι θα γίνει αν και πάλι κανείς από τους υποψήφιους δεν συγκεντρώσει τους απαιτούμενους 22 ψήφους.
Στην αρχή της συνεδρίασης, μετά την παρουσίαση των 11 υποψηφίων και πριν αρχίσει η ψηφοφορίας, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, δήλωσε ότι ήταν «εντυπωσιακές» οι παρουσίες, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκος Στεφανίδης  εξέφρασε τη χαρά του «που υπάρχουν σοβαρές υποψηφιότητες».

1 σχόλιο:

  1. ΔΗΛΑΔΗ, ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΕ, ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΝΟΤΗ, ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗ ΘΕΣΗ, ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ (ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ) ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή