Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Γιουρούσι στα ALDI !!


Ένα μοναδικό θέαμα, έζησαν όσοι επισκέφθηκαν σήμερα τα καταστήματα στην Ελλάδα της γερμανικής αλυσίδας ALDI, καθώς αυτά είχαν κατακλυστεί από εκατοντάδες καταναλωτές οι οποίοι γέμιζαν άλλος ένα, άλλος δύο ή και περισσότερα καροτσάκια με κάθε είδους εμπορεύματα, λες και επρόκειτο να έρθει η συντέλεια του κόσμου. Ο λόγος; Η απόφαση της πολυεθνικής αλυσίδας να κλείσει από αύριο τα 38 καταστήματά της στην Ελλάδα, με συνέπεια σήμερα, τελευταία μέρα λειτουργίας, να πωλούνται όλα τα είδη που υπήρχαν φθηνότερα κατά 50%.

Το τι γινόταν, δεν περιγράφεται: Άλλος είχε γεμίσει ένα και δύο καρότσια με τρόφιμα, αναψυκτικά ακόμη και νερά, ενώ οι ουρές στα ταμεία είχαν μήκος πολλών μέτρων και κάποιοι, καθώς διαθέσιμα καρότσια δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα, μετέφεραν στα χέρια κούτες με γάλατα, απορρυπαντικά ή γαλακτοκομικά και αλλαντικά.
Από τις 7,00 το πρωί, μία ώρα πριν το άνοιγμα των καταστημάτων, οι είσοδοι των ALDI είχαν αποκλειστεί από κόσμο. Και όταν στις 8,00 το πρωί άνοιξαν οι πόρτες, το πλήθος εισέβαλε στην κυριολεξία για να προλάβει πρώτο να προμηθευτεί ότι υπήρχε ακόμη στα ράφια.
Με το κλείσιμο των καταστημάτων της πολυεθνικής στην Ελλάδα, μένουν πλέον στο δρόμο οι 700 εργαζόμενοι που απασχολούνταν εκεί, ενώ ο όμιλος επιχειρήσεων ALDI Süd, όπως ανακοίνωσε, θα επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της στις υπόλοιπες εννέα χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Η.Π.Α, Αυστραλία), όπου δραστηριοποιείται με συνολικά 4200 καταστήματα.   
Όπως είχαν αναφέρει τα στελέχη της ALDI, όταν στα μέσα Ιουλίου είχαν ανακοινώσει την απόφαση της εταιρίας να κλείσει τα καταστήματά της στην Ελλάδα, βασικός λόγος  βασικός λόγος ήταν η αδυναμία εφαρμογής του επενδυτικού της προγράμματος, το όποιο προέβλεπε μεταξύ άλλων τη δημιουργία 42 καταστημάτων μέχρι και το τέλος του 2009 (από 38 που αριθμεί σήμερα) και δύο logistic centers σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, εκ των οποίων η κατασκευή του δεύτερου δεν κατέστη δυνατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου