Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

"Εκεί που μας χρωστούσαν".....

«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι», λέει η σοφή λαϊκή παροιμία. Τη θυμηθήκαμε διαβάζοντας τις νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος σε συνέντευξή του στο πρώτο τεύχος του εβδομαδιαίου ένθετου περιοδικού "Πούπλικα" (Publika) της εφημερίδας των Σκοπίων, "Ντνέβνικ" (Dnevnik), ανέφερε με περίσσιο θράσος ότι δεν θεωρεί ως χειρονομία καλής θέλησης από ελληνικής πλευράς, την απόφαση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να καταργήσει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά προσβλητικά για τη χώρα μας προχώρησε και σε σχόλια για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω, πραγματικά, γιατί η κατάργηση ενός Υπουργείου πρέπει να εκληφθεί ως χειρονομία καλής θέλησης. Εμείς αλλάξαμε το Σύνταγμα και τη σημαία μας, σεβόμαστε πλήρως την Ενδιάμεση Συμφωνία, ποτέ δεν σημειώθηκε διασυνοριακό επεισόδιο. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, το γεγονός ότι στην Ελλάδα καταργήθηκε ένα Υπουργείο. Οι ειδικοί λένε ότι το Υπουργείο αυτό, καταργήθηκε μετά από συζητήσεις για την ογκώδη και αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Ανάλογη περίπτωση σημειώθηκε και με την κατάργηση πολλών δήμων, στο πλαίσιο του νέου συστήματος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλα αυτά με στόχο την καλύτερη λειτουργία μπροστά στην μεγαλύτερη κρίση, με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι», ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι.
Σε άλλο σημείο ο προκλητικός όπως πάντα πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Σκοπίων, επανέλαβε τις ανιστόρητες θέσεις του για την δήθεν ύπαρξη «Μακεδονικής ταυτότητας, έθνους και γλώσσας», λέγοντας πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ελλάδα αποδέχεται να αναγνωρίσει την ταυτότητα μας, το έθνος και τη γλώσσα μας. Φαίνεται μάλιστα να είναι κατηγορηματικά αντίθετη προς αυτά». 
Τέλος ανέφερε ότι δεν σκοπεύει η κυβέρνησή του να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, παρότι, όπως ισχυρίστηκε «όσο περνάει ο καιρός, μία τέτοια κίνηση έχει ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη από τους πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου