Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ο υπερπρωθυπουργός μας Ντομινίκ

Βρε τον υπερπρωθυπουργό μας Ντομινίκ. Που ήρθε στην Ελλάδα και δήλωσε ένθερμος «φίλος» μας. «Όταν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς», κατά πως λέει η γνωστή λαϊκή παροιμία. Έτσι και ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο οποίος, επισκεπτόμενος τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, δήλωσε όχι μόνο «φίλος της Ελλάδος», αλλά και υπέρμαχος των … λαϊκών στρωμάτων. Καθώς, όπως ανέφερε, «Βασικό μέλημά μας θα πρέπει να είναι καταρχήν να μην πλήττουμε βαρύτατα τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, για τις οποίες είναι και επαχθές. Αναπόφευκτα, θα πρέπει να συμμετάσχει όλη η κοινωνία, άρα, σίγουρα, ως ένα βαθμό θα επηρεαστούν και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες». 

Μας έπεισες κύριε Ντομινίκ Στρος-Καν. Κι όλο αυτό το πλιάτσικο σε βάρος των συνταξιούχων  και των δημοσίων υπαλλήλων, που έγινε μέχρι τώρα, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, τι ήταν; Οφθαλμαπάτη;
Αλλά και στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο επικεφαλής του ΔΝΤ που έσπρωξε τη χώρα μας στα τάρταρα της κρίσης, επιχείρησε να δώσει και… μαθήματα στους Έλληνες. Καλώντας «να κατανοήσουν όλοι την ανάγκη των αλλαγών», αλλά ζητώντας να υπάρξει «πολιτική συναίνεση» στα βαριά και ασήκωτα μέτρα που ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβάλουν στη χώρα μας.
Βέβαια ως γνήσιος «σοσιαλιστής» της κακιάς ώρας κι αυτός, ο Στρος-Καν αναγνώρισε ότι το ΔΝΤ θεωρείται ο «κακός» στην παγκόσμια σκηνή, όμως υπογράμμισε με νόημα ότι το ΔΝΤ δεν είναι η ρίζα των προβλημάτων, αλλά πηγαίνει σε μια χώρα όταν η χώρα εκείνη το καλέσει για να δώσει λύσεις, ρίχνοντας αλλού το μπαλάκι για την ευθύνη σχετικά με το πώς ήρθαν οι τροϊκανοί στη χώρα μας.
Το μόνο καλό που βγήκε από τη σημερινή επίσκεψη του αξιωματούχου του ΔΝΤ  στην Αθήνα, ήταν που δήλωσε πως είναι θετικός για το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου από την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ότι είναι περισσότερο «τεχνικό θέμα». Την Πέμπτη με το καλό, θα υποδεχτούμε στην πρωτεύουσα και τον έτερο υπερπρωθυπουργό μας, Όλι Ρεν, για να τον ακούσουμε κι αυτόν να δίνει οδηγίες «προς ναυτιλομένους» για νέα μέτρα αφαίμαξης και καταβαράθρωσης των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών. Με τις υγείες μας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου