Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Κάποιες σκέψεις για το κρύο που έρχεται

Όχι πολύ παλιά, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, λίγο πριν τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης, μεγάλοι και παιδιά περιμέναμε πως και πώς να έρθουν τα χιόνια και μαζί τους το κρύο, ώστε να κάνουμε όλοι «λευκά Χριστούγεννα» και να είναι εναρμονισμένα με το χιονισμένο τοπίο τα κάλαντα που θέλουν «χιόνια στο καμπαναριό».
Τώρα, με τα σκληρά μέτρα λιτότητας για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που επέβαλαν η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση και οι τροϊκανοί και το πετρέλαιο θέρμανσης να τραβά την ανηφόρα (βάλαμε χτες και κοντέψαμε να πάθουμε αποπληξία όταν ο διανομέας μας πληροφόρησε ότι έφτασε στα 740 ευρώ ο τόνος), άντε να ζεσταθείς.

Ένας Θεός ξέρει πως θα τα βγάλουν πέρα με το κρύο τις επόμενες μέρες οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, οι μικρομαγαζάτορες, οι άνεργοι και οι υποαπασχολούμενοι των 300 και 400 ευρώ το μήνα, με την ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό, ισχυρούς βοριάδες και χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας που έρχεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.
Πως θα μπορέσουν να ζεσταθούν αυτοί οι άνθρωποι; Πολύ φοβούμαστε ότι εκτός των άλλων, το φετινό χειμώνα της λιτότητας, της φτώχειας και της απόγνωσης, εάν θα είναι βαρύς, θα έχουμε και θύματα από υποθερμία και κρυοπληξία. Κουράγιο συμπατριώτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου