Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Παράσταση Παπανδρέου-Σαμαρά

Γεια 10 ώρες άφησαν να πλανάται η ελπίδα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας
Γεια πάνω από 10 ώρες, Παπανδρέου και Σαμαράς κορόϊδευαν τον ελληνικό λαό, αφήνοντας να πλανάται η εντύπωση ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τα βρήκαν μεταξύ τους, όπως διαρρέονταν τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από το ΠΑΣΟΚ, για το σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα αντιμετώπιζε τη βαθειά οικονομική, πολιτική και θεσμική κρίση που διέρχεται ο τόπος. Και στο τέλος τι αποδείχτηκε; Ότι ήταν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι των δύο πρωταγωνιστών του δικομματισμού, οι οποίοι τορπίλησαν την εθνική συνεννόηση για χάρη των μικροπολιτικών και μικροκομματικών τους σκοπιμοτήτων.
Τελικά, κι ενώ όλοι οι πολίτες περίμεναν το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση της συνεργασίας προς σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, βγήκε στις 10 το βράδυ με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο κ. Παπανδρέου ανακοινώνοντας ότι  θα προχωρήσει την Πέμπτη στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και στη συνέχεια θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις συνεχείς προτάσεις συνεργασίας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τόνισε ότι ζήτησε η προσπάθεια αυτή να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας κοινής, εθνικής προσπάθειας. «Το καθήκον είναι εθνικό, όχι κομματικό», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στις επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, σημείωσε ότι επανήλθε με νέες προτάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία εθνική συνεννόηση. Όπως είπε, αποσαφήνισε ότι δεν εξάρτησε ποτέ την ευθύνη του από αξιώματα.
Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ, την κατηγόρησε ότι διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης. «Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου