Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Κινδυνεύει με κλείσιμο το Μουσείο Καζαντζάκη


Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στη Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο απειλείται ακόμα και με «λουκέτο» αν δεν εξευρεθούν άμεσα πόροι για την συνέχιση της λειτουργίας του.

Η οικονομική κρίση πλήττει το σημαντικό αυτό μουσείο του νησιού, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η μειωμένη επισκεψιμότητα αλλά και η απουσία κρατικών και άλλων επιχορηγήσεων έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και είναι ενδεικτικό ότι έχουν μείνει απλήρωτες μισθοδοσίες αρκετών μηνών για τους εργαζόμενους σε αυτό.
Το θέμα έχει προκαλέσει έντονη αναταραχή στην τοπική κοινωνία αλλά και στους κόλπους του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, με το δήμαρχο, Ρούσσο Κυπριωτάκη, να έχει ήδη κάνει σχετική παρέμβαση στον ίδιο τον Υπουργό Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο.
Ο κ. Κυπριωτάκης υπογράμμισε στον Υπουργό την σπουδαιότητα και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το μουσείο, που ίδρυσε ο αείμνηστος, Γιώργος Ανεμογιάννης, προκειμένου να διασωθεί αλλά και να προβληθεί περαιτέρω το έργο του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.
Επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη να συμβάλει η Πολιτεία ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του.
Ο κ. Γερουλάνος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίστηκε θετικός στο να εξετάσει το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει την σπουδαιότητα του συγκεκριμένου Μουσείου και το έργο που επιτελείται εκεί.
Η δημοτική αρχή πάντως, αναμένει να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις του Υπουργού, ενώ παράλληλα σχεδιάζει και την υλοποίηση διαφόρων δράσεων που θα βοηθήσουν να ενισχυθεί οικονομικά το Μουσείο.

Πηγή: Cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου