Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πολιορκούνται Βουλή και Μαξίμου από χιλιάδες διαδηλωτές


Χιλιάδες διαδηλωτές, έχουν αποκλείσει από το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου και το κτήριο του Κοινοβουλίου, εν όψει της έναρξης της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Κρίσιμες ώρες για την κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντάται στη μία το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ένταση δημιουργήθηκε στην οδό Βασ. Σοφίας, έξω από τα ανθοπωλεία, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη γύρω από τη Βουλή. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.
Το κτήριο της Βουλής είναι περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ, καθώς προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτή μια είσοδο για τους βουλευτές.
Λίγο νωρίτερα, ενταση σημειώθηκε στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού μπροστά από διαδηλωτές. 
Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κινήθηκε από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα και ενώθηκε με τους διαδηλωτές που βρίσκονταν εκεί. Προς το ίδιο σημείο κινείται και το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ από το Πεδίον του Άρεως.
Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το Mega, το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο Καστρί σύσκεψη του πρωθυπουργού με στενούς συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Δημήτρης Δρούτσας, ο Νίκος Αθανασάκης και η Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Αν και δεν διέρρευσαν πληροφορίες για το περιεχόμενο της σύσκεψης, εκτιμάται ότι ο πρωθυπουργός άκουσε τις εισηγήσεις των συνεργατών του και κατέληξε στην στάση που θα κρατήσει στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επίσης, από τη Νέα Δημοκρατία διαψεύσθηκε η πληροφορία ότι ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού. Πάντως και στο «γαλάζιο» στρατόπεδο οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες, όπως όμως διαφαίνεται ό κ. Σαμαράς δεν προτίθεται να ζητήσει πρόωρες εκλογές.
Δύσκολες ώρες περνά το κυβερνητικό στρατόπεδο, με το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να είναι βαρύ. Λάδι στη φωτιά έριξε η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη, ο οποίος δήλωσε ότι θα διατηρήσει την έδρα του. Επίσης, ο βουλευτής Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης δήλωσε ότι εάν η κυβέρνηση δεν αποσύρει την ρύθμιση για την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εν γνώσει, όπως είπε, των συνεπειών μια τέτοιας πράξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου