Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Δωρεάν εξετάσεις για ακράτεια ούρων

Δωρεάν εξετάσεις για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων θα μπορούν να κάνουν από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα για την Ακράτεια και έχει ως στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τηλεφωνούν στο 2310-534198, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, προκειμένου να ενημερώνονται για το ποιο από τα περίπου 50 ιατρεία της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Βόρειας Ελλάδας που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή βρίσκεται στην πόλη τους, προκειμένου να μπορούν να το επισκεφθούν και να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις.
Ανάλογη προσπάθεια γίνεται και από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στους διοικητές των οποίων η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος απέστειλε επιστολή, ζητώντας τους την ερχόμενη βδομάδα να μην παίρνουν χρήματα από τους ασθενείς που θα θελήσουν να υποβληθούν σε εξετάσεις για την ακράτεια ούρων.
“Η ακράτεια ούρων ταλαιπωρεί το 17%-40% του γενικού πληθυσμού παγκοσμίως και το 27% των γυναικών στην Ελλάδα. Υπάρχουν δύο είδη ακράτειας, η ακράτεια για την οποία ευθύνεται η υπερδραστήρια κύστη, η οποία αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή, και η ακράτεια από προσπάθεια (δηλαδή όταν γελά ή όταν βήχει κανείς), η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια μικρή χειρουργική επέμβαση”, εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Σταύρος Χαραλάμπους.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια , ήταν ένα ενδιαφέρον θέμα . Τέτοια και παρόμοια θέματα να προβάλονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή