Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ν.Γκρούεφσκι: Στήνει ανδριάντες του Μ.Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄


Ο μαρμάρινος ανδριάντας του Μ.Αλεξάνδρου που
κατασκευάστηκε στην Φλωρεντία, ξεπερνά τα 22 μέτρα 
Να στήσει σύντομα τους ανδριάντες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄ στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, πριν από τις εκλογές της 5ης Ιουνίου, φιλοδοξεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, για να δώσει προεκλογικές εξετάσεις «πατριωτισμού» και να αποσπάσει τη συμπάθεια του εκλογικού σώματος. 

Σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα Vreme των Σκοπίων, με την κίνηση αυτή το κυβερνών εθνικιστικό  κόμμα VMRO-DPMNE «θα μπορέσει να εκπληρώσει τον προεκλογικό του μύθο σχετικά με τον μεγάλο πατριωτισμό του ηγέτη του Νίκολα Γκρούεβσκι».
Τα τμήματα του μνημείου που έχουν ολοκληρωθεί είναι -σύμφωνα με το δημοσίευμα- η βάση του αγάλματος και η υπόγεια παροχή νερού για το σιντριβάνι, ενώ έχει αφιχθεί και η φάλαγγα η οποία θα τοποθετηθεί στη βάση και θα πλαισιώνει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής αποτελεί η δήλωση του δημάρχου Τσένταρ, Βλάντιμιρ Τοντόροβιτς, ο οποίος υποστήριξε πως οι εργασίες για το άγαλμα θα ολοκληρωθούν σύντομα.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα της Vreme, το μοναδικό ζήτημα που ενδέχεται να «καταστρέψει» το προεκλογικό σχέδιο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, είναι οι εικασίες πως υπάρχει πρόβλημα με τη στατικότητα του αγάλματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου