Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Περί "τζιτζιφόγκων", "λιμοκοντόρων", "δανδήδων" και "φλώρων"


Τι σημαίνει η λέξη «Τζιτζιφιόγκος»; Όπως διαβάζουμε στα λεξικά, πρόκειται για μειωτικό χαρακτηρισμό άντρα, συνήθως νεαρής ηλικίας, που ντύνεται και συμπεριφέρεται με υπερβολική κομψότητα και παριστάνει τον γόη. Πρόκειται δηλαδή για «λιμοκοντόρο», «δανδή», «κομψευόμενο» η «φλώρο».

Δίνουμε την εξήγηση αυτή για να ερμηνεύσουμε την οργή του υπουργού Επικοινωνιών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα «για «τζιτζιφιόγκο» του υπουργείου Οικονομικών, που διαρρέει ανακρίβειες», όπως είπε ο υπουργός,   διαψεύδοντας παράλληλα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η τρόικα έβγαλε «κίτρινη κάρτα» στο υπουργείο Μεταφορών. 
Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, ο κ. Ρέππας είπε πως η τρόικα θεωρεί ότι το συγκεκριμένο υπουργείο είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του και απέδωσε τα δημοσιεύματα σε διαρροές κάποιου «τζιτζιφιόγκου» από το υπουργείο Οικονομικών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Μεταφορών, από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών μετείχε ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ Γιώργος Κυριακός, πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ.
Θεωρούμε δικαιολογημένη την έκρηξη του κ. Ρέππα, καθώς συχνά-πυκνά διοχετεύονται από το υπουργείο Οικονομικών ανυπόστατες πληροφορίες για το υπουργείο Επικοινωνιών, γεγονός που έκανε τον αρμόδιο υπουργό να… «βγει από τα ρούχα» του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου