Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Στα χέρια των αρχών οι δολοφόνοι των δύο αστυνομικών


Ένας 36χρονος και ένας 28χρονος, που γεννήθηκαν στη Ρωσία, είναι οι δράστες της συμπλοκής στου Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011, που κόστισε τη ζωή σε δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό δύο ακόμα ατόμων (επίσης γεννημένων στη Ρωσία), που φέρονται να εμπλέκονται στη συμπλοκή.
Βάσει των ευρημάτων, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες ήταν αυτός που πυροβόλησε με καλάσνικωφ εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο αστυνομικοί και να τραυματιστούν άλλοι δύο.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.
Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν, επίσης, δύο ημεδαποί, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι έλαβαν μέρος στη ληστεία του περιπτέρου ως βοηθητικά μέλη.
Μετά τη δολοφονική επίθεση, ο ένας από αυτούς παρέλαβε τους δύο δράστες από κοντινό σημείο της περιοχής, βοηθώντας στη διαφυγή τους.
Στην ίδια εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, διότι προμήθευαν την οργάνωση με κλεμμένα αυτοκίνητα.
Επίσης, από τους προσαχθέντες, συνελήφθησαν πέντε ακόμα άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου