Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

"Σφαγή" του Ηρακλή:Δικαιολογημένες αντιδράσεις αλλά και απερισκεψίες


Την οργή των οπαδών της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας του «Ηρακλή»μετά  την άδικη απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, να απορρίψει την έφεση του «Γηραιού», που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του στη Football League, την αντιλαμβανόμαστε. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε τις αντιδράσεις τους. Καθώς κάποιοι ανεγκέφαλοι από αυτούς επιδόθηκαν σε απαράδεκτες ενέργειες.
Ορισμένοι από αυτούς, κρατούσαν σημαίες της …. ΠΓΔΜ, κάποιοι άλλοι φώναζαν «από τη στιγμή που ο Ηρακλής είναι το μοναδικό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, εμείς φεύγουμε και πάμε στα Σκόπια»! ενώ μερικοί ζητούσαν ο Γηραιός να αποχωρήσει από τη Super League προκειμένου να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα των Σκοπίων!.
Οι αγανακτισμένοι φίλοι του Ηρακλή έχουν γίνει ένα με ποδοσφαιριστές της ομάδας ξέσπασαν και κατά των μελών της διορισμένης από το Πρωτοδικείο διοίκησης της ΠΑΕ.  Κάποιοι πιο ευέξαπτοι έδιωξαν κακήν κακώς από το κλειστό γυμναστήριο τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Τάκη. Τη μήνη του κόσμου γνώρισαν κι άλλοι κυανόλευκοι παράγοντες.
Οι οπαδοί των Κυανόλευκων που αρχικά συγκεντρώθηκαν στο «Κατσάνειο», στη συνέχεια έκαναν - όχι απολύτως ειρηνική - πορεία μέχρι το Δημαρχείο, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.
Η πορεία συνέχισε στην Τσιμισκή και στο ύψος της ΧΑΝΘ σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με τα ΜΑΤ, τα οποία έκαναν χρήση χημικών. 
Η ηρεμία επανήλθε όταν οι οπαδοί διασκορπίστηκαν στα γύρω στενά, έχοντας πάντως... προλάβει να προκαλέσουν ζημιές σε καταστήματα της Τσιμισκή.


Η απόρριψη της άδειας αδειοδότησης
Η επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ συνεδρίασε την Τετάρτη και έκανε δεκτή την έφεση του Πανιωνίου, εκδίδοντας άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012, ενώ αντίθετα απέρριψε εκείνη του Ηρακλή, στέλνοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη Football League. Αδεια UEFA πήρε και ο Πανσερραϊκός. Πλέον, αυτό που μένει να γίνει γνωστό είναι εάν τη θέση του Ηρακλή στη Σούπερ Λιγκ θα την πάρει ο Αστέρας Τρίπολης (δηλαδή ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, όπως έχει αιτηθεί η Λίγκα) ή ομάδα της Football League (σύμφωνα με την ΕΠΟ) που έχει λάβει αδειοδότηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:
«Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανιώνιος. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
2.Εκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.
3.Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ' ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League».



Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθλητικό Metropolis» λίγες ώρες μετά την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Αρχικά θα ήθελα να πω πως η απόφαση ήταν 2-1 κατά του Ηρακλή. Θα ήθελα να διευκρινίσω πως ο πρόεδρος της Επιτροπής που είναι δικαστής, ο κύριος Γυφτάκης, ήταν υπέρ μας. Δυστυχώς ο Κώστας Πάλης και ο Δημήτρης Σμαϊλης, αποφάσισαν να αφανίσουν τον Ηρακλή και να σώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλέον αν δεν πάρουμε το σκεπτικό για να δούμε τι συμβαίνει πραγματικά, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν και κατά πόσο μπορούμε να αντιδράσουμε. Είναι δύσκολες ώρες, νιώθουμε μια αηδία. Αυτή η γελοία φάρσα που ξεκίνησε πέρυσι, φέτος έγινε έγκλημα. Η διοίκηση Πρωτοδικείου απέδειξε ότι είναι μακριά από κάθε διαπλοκή, ότι το μαγαζί που διαχειρίζεται είναι καθαρό και ότι είναι βιώσιμο. Αν κάποιος είναι αποφασισμένος να μην πειστεί, δεν πείθεται. Ο δικαστικός που έχει μάθει να ακούει, πείστηκε. Θα δούμε αύριο νομικά πως αντιμετωπίζεται αυτή η απόφαση. Αισθανόμαστε όλοι πως ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει, έγινε με κάθε δύναμη. Θέλαμε να παραμείνουμε καθαροί, γιατί αυτή η ομάδα κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και 103 χρόνια. Η λέξη που διακατέχει καθέναν από εμάς είναι αηδία, οργή, αγανάκτηση. Δεν μας γουστάρουν, δεν γουστάρουν τον Ηρακλή. Ας βγει να πει ο κύριος Πιλάβιος ότι ο Ηρακλής είναι η μόνη ομάδα που χρωστάει. Σε ένα πρωτάθλημα της ξεφτίλας και του στησίματος. Επιτέλεσαν το έργο τους οι κύριοι Πάλης και Σμαϊλης και θα τα λέω αυτά τα ονόματα για να τα θυμάται ο κόσμος. Αυτό που συνέβη ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής και αθλιότητας».

1 σχόλιο:

  1. Κάποιοι οπαδοί των ομάδων θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί. Καλή η αγάπη για το σύλλογο, αλλά όχι και να πετάμε "τα άγια τοις κυσί", μεταχειριζόμενοι με αυτό τον τρόπο τα εθνικά μας θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή