Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Γ. Δώνης:"Μπουρδέλο το ελληνικό κράτος"


Σκληρές εκφράσεις, χρησιμοποίησε ο προπονητής του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης, για να σχολιάσει τα τραγελαφικά γεγονότα που συνέβησαν κατά την διάρκεια και το τέλος του τελικού ποδοσφαιρικού αγώνα για το κύπελλο Ελλάδος στο Ολυμπιακό Στάδιο, χαρακτηρίζοντας ως… «μπουρδέλο» το ελληνικό κράτος.

"Ζούμε σε μια αθλιότητα, ο τελικός ήταν παρωδία. Ήταν ένα έργο στημένο και σκηνοθετημένο. Δεν είναι δυνατόν σ' έναν τελικό ποδοσφαίρου να τρώνε ξύλο οι ποδοσφαιριστές μου προσπαθώντας να προστατέψουν τις οικογένειές τους και να δέχονται επίθεση μπαίνοντας στα αποδυτήρια με σκυμμένο κεφάλι. Μάλιστα τους σημαδεύουν με πιστόλι. Το ελληνικό κράτος είναι ένα μπουρδέλο. Όταν το αουτσάιντερ μένει πίσω με γκολ δύο μέτρα οφσάιντ δεν έχεις κάτι άλλο να πεις. Η ΑΕΚ πήρε ένα κάλπικο τίτλο", είπε.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δώνη.
«Αλήθεια δεν περίμενα σε καμία περίπτωση όταν θα έρθω σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου να μην ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Αυτό που ζήσαμε είναι παρωδία καταρχήν για την ελληνική κοινωνία. Είναι μια αθλιότητα στην οποία δεν μπαίνει τέλος στη χώρα μας. Αφήνουμε τους αλήτες να δέρνουν όποιον θέλουν, οι αστυνομικοί να μου λένε τι να κάνουμε, οι σεκιουριτάδες να πίνουν καφέ... Και θέλουμε να κάνουμε καλύτερη κοινωνία. Ενα μπουρδέλο είμαστε!
Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ αλλά όσο συνεχίζουμε σε αυτή την κατάντια δε θα δούμε προκοπή ποτέ. Μπουρδέλο το ελληνικό κράτος και το ποδόσφαιρο. Τρέχουν οι παίκτες επειδή σημαδεύουν με όπλα τις οικογένειες τους και κανείς δεν κάνει τίποτα.
Αγωνιστικά, ήμασταν και είμαστε μικρή ομάδα. Αν ο αντίπαλος προηγείται με οφ σάιντ γκολ, την απελευθερώνει ο επόπτης, καταλαβαίνετε πώς κυλάει το ματς. Θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε αλλά αφήσαμε χώρους και η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε. Το έργο ήταν σκηνοθετημένο και αυός ο τίτλος είναι κάλπικος και χαρίστηκε στην ΑΕΚ.
Τι σχέση έχει αν είχα πρόταση από την Μπρίστολ Ρόβερς; Μου πουλάτε πνεύμα; Το πρόβλημα σας είναι αν θα φύγω εγώ από την Ελλάδα;
Ηταν σκηνοθετημένο από όλους. Ο Κάκος ξέρει ότι του είπα να μην ξεκινήσει το ματς γιατί έκαναν βόλτες στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορείτε να σχολιάζετε θετικά ότι στη Γερμανία έπεσε ένα μπουκάλι και διακόπηκε το ματς και τώρα να μου λέτε να πάω στη Μπρίστολ Ρόβερς. Το πρόβλημα είναι αν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε.
Σκεφτείτε να είχε προηγηθεί ο Ατρόμητος με γκολ οφσάιντ. Δεν έχω αποδείξεις, δεν μπορώ να πω ότι ήταν στημένο. Για να το πει κάποιος αυτό πρέπει να έχει αποδείξεις. Εγώ λέω ότι ήταν ένα χοντρό λάθος που δυστυχώς πήγε εναντίον της μικρής ομάδας και επηρέασε την εξέλιξη του ματς.
Δεν είπα ότι είναι στημένο. Είπα ότι είναι κάλπικο. Δεν με ενδιαφέρει ο λόγος που έγινε το λάθος. Πιστεύω ότι πρέπει να θεωρείτε παρωδία αυτό που έγινε σήμερα. Κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό και κάποιος να πάρει επιτέλους κάποιες αποφάσεις.
Δεν μου φταίνε οι οπαδοί της ΑΕΚ, μην με βάζετε σε αυτή τη διαδικασία. Στην αρχή πλακώνονταν του Ατρόμητου. Μη με βάζετε σε αυτή τη διαδικασία. Πέρα από ένα τελικό πρέπει να απολαύσουμε και το ποδόσφαιρο. Κάποιος θα έχανε, δε θα έχανε κάποιος; Πρέπει να αποδεχόμαστε και την ήττα αλλά όταν αισθάνεσαι ότι σου κλέβουν κάτι... Μπορεί να μας κέρδιζε η ΑΕΚ και χωρίς το πρώτο γκολ. Δε λέω ότι θα νικούσαμε εμείς αν δεν μετρούσε το γκολ.
Οι παίκτες ήταν έξω φρενών στο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να τους ηρεμήσουμε για να μπούμε πολύ δυνατά. Για μεγάλο διάστημα ήμασταν καλοί, δε βάλαμε γκολ και η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τους χώρους.
Οι παίκτες δεν ήθελαν να πάνε στη απονομή επειδή έφαγαν πολύ ξύλο. Επειδή θα υπήρχαν προβλήματα, όμως, πήγαμε πήραμε τα μετάλλια μας και φύγαμε. Υπήρχαν μερικοί που με χειροκρότησαν, αυτό είναι αλήθεια.
Οταν γίνονται όλα λάθος, θα γίνει λάθος και με τις καθυστερήσεις. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν λύσεις.
Αν είχα εγώ τη δύναμη θα το άλλαζα το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μία μέρα, αλλά σάπιο το κράτος, σάπιο και το ποδόσφαιρο.
Ημασταν σίγουροι σε αυτό τον τελικό ότι αν ήμασταν εμείς μπροστά στο σκορ πολύ δύσκολα θα τελείωνε. Βοήθησε η διαιτησία στο να πάει διαφορετικά αυτός ο τελικός. Καταλαβαίνετε τι θα είχε γίνει αν δεν προηγούνταν και με 3-0 η ΑΕΚ...
Είπα στον διαιτητή να μην αρχίσει το ματς γιατί περιμετρικά έκανε βόλτα όποιος ήθελε. Μου λέει τι να κάνω; Του λέω εσύ έχεις την εξουσία. Και ο Κάκος μάλλον παίρνει εντολές από άλλον και έπρεπε να το τελειώσει.
Πέρυσι στα Γιάννινα που δεν πήραμε ένα πέναλτι πάλι κάτι αντίστοιχο είπα. Τιμωρήθηκα με 10-15.000 ευρώ και τις πλήρωσα. Αυτό είναι το θέμα; Δεν τα βλέπει όλος ο κόσμος; Οι σοβαροί οπαδοί της ΑΕΚ φώναζαν εναντίον όσων μπήκαν στο γήπεδο. Δυστυχώς αφήνουμε τους λίγους να προκαλούν κακό και επιτέλους πρέπει να εφαρμοστούν νόμοι στο ποδόσφαιρο μας. Και μπορεί να πάω να ζήσω στο Λονδίνο εγώ...
Αυτό που λέω δεν αφορά την ΑΕΚ. Δεν λέω ότι έχει σκηνοθετήσει κάτι η ΑΕΚ. Ο παράγοντας που επικράτησε σήμερα λέγεται φόβος. Ολοι φοβήθηκαν πάρα πολύ τι θα συνέβαινε αν ο Ατρόμητος έπαιρνε το κύπελλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου