Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Υποχρεωτικά ένα αρνί ο καθένας με την απειλή της απόλυσης!

Μία απίθανη καταγγελία, διατύπωσε με ανακοίνωσή της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης:  Ότι η γνωστή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ "Αρβανιτίδης" υποχρέωσε αμέσως μετά το Πάσχα τους εργαζόμενους στην εταιρία να αγοράσουν υποχρεωτικά, με την απειλή της απόλυσης, από ένα αρνί ο καθένας, επειδή της είχαν μείνει 3.000 απούλητα αρνιά και έπρεπε να τα διαθέσει !

Την εξωφρενική αυτή είδηση, επιβεβαίωσε μάλιστα το πρωί της Πρωτομαγιάς η βουλευτής του ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου, μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή των Μ.Αναγνωστάκη και Ι.Χασαπόπουλου στο MEGA.

Εκτός όμως από αυτό, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η συγκεκριμένη επιχείρηση επιβάλει ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 9.30 το βράδυ, κι ακόμη, συνεχίζει να καταστρατηγεί το εβδομαδιαίο ρεπό, ενώ για να αποφύγει τυχόν έλεγχο αναγκάζει τους εργαζόμενους στο ρεπό τους να δουλεύουν χωρίς ποδιά. Απαιτεί με την απειλή της απόλυσης από τους εργαζόμενους να αγοράσουν τα αρνιά που περίσσεψαν από την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Τέλος, συνεχίζει να επιμερίζει στους εργαζόμενους το κόστος από τις φθορές, τα ληγμένα προϊόντα, αλλά και τις κλοπές στα καταστήματα και τους αναγκάζει να πληρώνουν τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά από τον πενιχρό μισθό τους.
Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων απαιτεί την παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο για να αποκρούσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, να αγωνιστούν για μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου