Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ποιοι ευθύνονται για το δρόμο-καρμανιόλα


E, αυτό πια και αν είναι η αποθέωση της υποκρισίας. Να είσαι για οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια δήμαρχος σε ένα τόπο, να υπάρχει ένας δρόμος-καρμανιόλα που ταλαιπωρεί αφάνταστα νυχθημερόν τους συμπολίτες σου, κι εσύ, που δεν έκανες το παραμικρό όλο αυτό το διάστημα για τη βελτίωσή του, να προσπαθείς τώρα, προεκλογικά, να φορτώσεις τις ευθύνες στις πλάτες άλλων.

Ο λόγος για τον απερχόμενο δήμαρχο Μηχανιώνας, Γιάννη Μαυρομάτη, που τον παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες να εξαπολύει λάβρος μύδρους για την κατάσταση του δρόμου-ατραπού που συνδέει τη Νέα Μηχανιώνα με την Περαία και τη Θεσσαλονίκη. Και αντί να κάνει την αυτοκριτική του για το γεγονός ότι επί οκτώ χρόνια τώρα παρακολουθούσε απαθής το μαρτύριο που υφίστανται οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας, της Κερασιάς, του Αγγελοχωρίου, της Αγίας Τριάδας, των Νέων Επιβατών και της Περαίας, σφυρίζει τώρα… αδιάφορα. Και αποποιούμενος των ευθυνών του, προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες για την κατάσταση του δρόμου στον απερχόμενο δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Αλεξανδρή.
Όχι ότι δεν ευθύνεται κι αυτός.  Μαζί, βάζοντας ο ένας πλάτη στον άλλο, σιωπούσαν τα τελευταία χρόνια για το χάλι της Επαρχιακής Οδού 27 Ν.Μηχανιώνας-Θεσσαλονίκης. Και δεν ύψωσαν ούτε μία φορά το ανάστημά τους  στη Νομαρχία και στο ΥΠΕΧΩΔΕ, αξιώνοντας τη βελτίωση του δρόμου. Που ειδικά τη νύχτα, έτσι που είναι συν τοις άλλους κακοφωτισμένος,  με επικίνδυνες κλειστές στροφές και μία λωρίδα κυκλοφορίας, αποτελεί μία διαρκή παγίδα για τους οδηγούς, με συνέπεια φυσικά να σημειώνονται διαρκώς ατυχήματα, ακόμη και θανατηφόρα.

Εάν οι δύο κύριοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το χάλι του δρόμου, Μαυρομάτης και Αλεξανδρής, είχαν εμπιστοσύνη στη δύναμη των συνδημοτών τους και τους καλούσαν σε μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, θα έβλεπαν τότε με τι ταχύτητα θα έσπευδαν τόσο ο νομάρχης Παναγιώτης  Ψωμιάδης, όσο και ο ΥΠΕΧΩΔΕ  Γεώργιος Σουφλιάς επί ΝΔ ή ο υπουργός Υποδομών, όπως ονομάζεται σήμερα το υπουργείο, Δημήτρης Ρέππας, να βρουν τα χρήματα που απαιτούνται για τις απαλλοτριώσεις, τη διαπλάτυνση και την ανακατασκευή του δρόμου. Με την πολιτική των δημοσίων σχέσεων που εφάρμοσαν και οι δύο δήμαρχοι Μαυρομάτης και Αλεξανδρής, με τεμενάδες και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, δεν λύνονται προβλήματα.  Αντίθετα επιδεινώνονται. Γιαυτό και ο δρόμος Ν.Μηχανιώνας-Θεσσαλονίκης έφτασε σε αυτό το μαύρο χάλι.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου