Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Οι οκτώ υποψήφιοι Περιφερειάρχες στην Κεντρική Μακεδονία


Οκτώ συνδυασμοί που καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα, κατέρχονται στην Κεντρική Μακεδονία, διεκδικώντας τη νίκη στη δεύτερη μεγαλύτερη μετά την Αττική, Περιφέρειας της Χώρας. Οι συνδυασμοί αυτοί, με τους επικεφαλείς τους υποψήφιους Περιφερφειάρχες, αλλά και τους Αντιπεριφερειάρχες για το νομό Θεσσαλονίκης, είναι κατά αλφαβητική σειρά οι εξής:


-Συνδυασμός: «Καθαρά Χέρια–Καθαρές ιδέες-Καθαρές λύσεις».
Κυριάκος Βελόπουλος - ΛΑΟΣ

Δημοσιογράφος και βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης με το ΛΑΟΣ.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος γεννήθηκε στις 24-10-1965 στην Γερμανία. Κατάγεται από αγροτική οικογένεια προσφύγων. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Δενδροποτάμου εγγράφεται σε Σχολή Δημοσιογραφίας, τα μαθήματα της οποίας παρακολουθεί ως υπότροφος. Είναι έφεδρος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στην ηπειρωτική χώρα. Eίναι έγγαμος και έχει μία κόρη.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης: Δημήτριος Αϊδινίδης

Συνδυασμός «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα»,
Τάσος Κουράκης - ΣΥΡΙΖΑ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Τελείωσε  Ε΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Πτυχιούχος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Σήμερα είναι αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο εργαστήριο Γενετικής. Έχει την ειδικότητα του παιδιάτρου και ασχολείται εδώ και 30 χρόνια αποκλειστικά με τη διδασκαλία και την έρευνα. Από τα φοιτητικά του χρόνια συμμετέχει σε συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Διετέλεσε Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (2000-2003). Το 2002 και το 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Εκλέχθηκε  βουλευτής στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2007 και τον Οκτώβριο του 2009.
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης: Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

Συνδυασμός: «Αντικαπιταλιστική Αριστερά-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη»
Γιάννης Κούτρας - ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ειδικευόμενος γιατρός, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής, είναι μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης: Γιώργος Γιαννόπουλος.

Συνδυασμός: «Λαϊκή Συσπείρωση»
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης– ΚΚΕ

Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ. Τοπογράφος. Γεννημένος το 1951. Επί σειρά ετών ήταν Γραμματέας της Κ.Ο. Θεσσαλονίκης, υπεύθυνος για τις Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Μακεδονία.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης: Γιάννης Ζιώγας

Συνδυασμός: «Κεντρική Μακεδονία – Μέτωπο Ανάπτυξης»
Μάρκος Μπόλαρης – ΠΑΣΟΚ

Ο Μάρκος Μπόλαρης γεννήθηκε στα Σέρρας το 1958 και, μετά τις σπουδές στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Ρούσβελτ στο Σικάγο ασχολήθηκε με τη δικηγορία. Είναι παντρεμένος με τη συμβολαιογράφο Κυριακή Τζαμπαζίδου, και έχουν 6 παιδιά. Εκλέχτηκε βουλευτής Σερρών το 2004, 2007 και το 2009. Το 1986 εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος Σερρών και το 1990 διετέλεσε Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τον πολιτισμό και αθλητισμό.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης: Γιώργος Πασχαλίδης

Συνδυασμός: «Δημοκρατία – Οικολογία – Συμμετοχή»
Ασημίνα Ξηροτύρη– Δημοκρατική Αριστερά

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός στο Α.Π.Θ. και πρώην βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Χρημάτισε Πρόεδρος των Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων και μέλος της ΑΔΕΔΥ. Επί πολλές θητείες υπήρξε μέλος της Αντιπροσωπείας και της Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης: Αδάμ
Δράγας

Συνδυασμός: «Οικολογία Αλληλεγγύη»
Μιχάλης Τρεμόπουλος - Οικολόγοι Πράσινοι

Δημοσιογράφος και συγγραφέας. Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων. Απόφοιτος Νομικής ΑΠΘ με μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Οικολογία. Στέλεχος του οικολογικού κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης για την Ποιότητα της Ζωής και είναι ιδρυτικό στέλεχος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης από το 1998 μέχρι πρόσφατα και μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης: Δήμητρα
Γωγάκου

Συνδυασμός: «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»
Παναγιώτης Ψωμιάδης - ΝΔ

Υπήρξε πρωταθλητής στίβου στα 400 μέτρα, με πολλές συμμετοχές στην Εθνική Ομάδα. Το 1982 και το 1986 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 1990, του 1993, του 1996 και του 2000 εξελέγη βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το 2002 θέτει υποψηφιότητα και εκλέγεται για τη θέση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2006.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης: Απόστολος
Τζιτζικώστας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου