Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

«Έφυγε» από τη ζωή ο Τάκης Χασήρ


Έναν ακόμη καλό δημοσιογράφο, το όνομα του οποίου συνδέθηκε επί πολλά χρόνια με το αθλητικό ρεπορτάζ, έχασε η δημοσιογραφική οικογένεια στη Θεσσαλονίκη: τον Τάκη Χασήρ, κατά κόσμο Δημήτριο Χασηρτζόγλου, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 90 ετών.

Ο Τάκης Χασήρ, ο οποίος γεννήθηκε το 1920 στην Ξάνθη, είχε συνεργαστεί και με την "Ελευθεροτυπία" στους πρώτους μήνες παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη. Επίσης είχε εργαστεί στις εφημερίδες "Στάδιο", "Αθλητικά Νέα", "Δράση", "Αθλητική Ηχ", "Ελληνικός Βορράς", "Εσπερινή Ώρα" και "Λαϊκή Φωνή".
Στην κατοχή, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και για τη δράση του αυτή αλλά και τις ιδέες του, κυνηγήθηκε αργότερα από το μετεμφυλιοπολεμικό κράτος.
Ανακοίνωση για το θάνατο του συναδέλφου εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ): "Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τη θλίψη του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, οποίος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με αφοσίωση, συνέπεια και υπευθυνότητα και συλλυπείται τους οικείους του"
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, στις 10:00, από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου