Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η επιτυχία Ψωμιάδη στην Κεντρική Μακεδονία

Πρώτος εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, είναι από χτες ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, κερδίζοντας με διαφορά πέντε μονάδων (52,5% έναντι 47,5%) τον Μάρκο Μπόλαρη. Η νίκη του κ. Ψωμιάδη ήταν δύσκολη και όχι εκλογικός περίπατος, όπως ανέμενε ο ίδιος και το επιτελείο του.
«Ο θεός της Ελλάδας, ο σοφός λαός, μας δικαίωσε», δήλωσε ο νέος Περιφερειάρχης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το αποτέλεσμα και τα ποσοστά αποχής στον δεύτερο γύρο. Η νίκη Ψωμιάδη επισκιάστηκε μάλιστα από το γεγονός ότι συγκέντρωσε το χαμηλότερο ποσοστό στο θεωρούμενο «κάστρο του», την εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, όπου ισοψήφησε με τον Μάρκο Μπόλαρη. 
Το μούδιασμα στο στρατόπεδο του Παναγιώτη Ψωμιάδη αποτυπώθηκε και στην υποδοχή που τού επεφύλαξαν αργά χθες στο εκλογικό κέντρο οι ψηφοφόροι του, οι οποίοι ήταν εμφανώς λιγότεροι και πιο συγκρατημένοι συγκριτικά με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. 
Οι ψηφοφόροι του άρχισαν να συγκεντρώνονται στις 7 στο εκλογικό κέντρο της Βασ. Γεωργίου, παρακολουθώντας στην τηλεόραση τη διακύμανση των αποτελεσμάτων και χειροκροτώντας χλιαρά κάθε φορά που στις οθόνες εμφανιζόταν η κάρτα για την Κεντρική Μακεδονία. Οι συνεργάτες του μοίραζαν σάντουιτς και χυμούς, από εκείνους που περίσσεψαν από τη διανομή στους εκλογικούς αντιπροσώπους το μεσημέρι. Στις 21.30, όταν το αποτέλεσμα είχε πλέον διαφανεί, στα μεγάφωνα ακούστηκαν ποντιακά τραγούδια και μοιράστηκαν δεκάδες ελληνικές σημαίες, με τις οποίες οι συγκεντρωμένοι τον υποδέχτηκαν.

Οι πρώτες δηλώσεις του περιελάμβαναν αναφορές στη Μακεδονία και είχαν έντονο προσωπικό χαρακτήρα: «Σήμερα οι Μακεδόνες ψήφισαν τον Μακεδόνα της καρδιάς τους. Μόνο σε σας και στον Θεό έχω να δώσω λόγο. Δεν χρωστάω σε κανέναν άλλον», είπε.

Δήλωση Μάρκου Μπόλαρη
Σε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Μάρκος Μπόλαρης σημείωσε:
«Θέλω να ξεκινήσω μ’ ευχαριστίες. Με ευχαριστίες στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, για την τιμητική ψήφο την οποία έδωσαν στο «Μέτωπο Ανάπτυξης». Για την ποιοτική ψήφο με την οποία επέλεξαν το «Μέτωπο Ανάπτυξης». Είναι ψήφος που δείχνει τη σύμπραξη ενός μετώπου πολιτών για να πάει ο τόπος μπροστά.
Εύχομαι στο νικητή των εκλογών, να λάβει το μήνυμα που ’στείλαν σήμερα οι πολίτες. Είναι μήνυμα απολύτως εύληπτο και ηχηρό. Ιδιαίτερα από το νομό Θεσσαλονίκης, στον οποίον άσκησε διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια.
Εμείς θα εξακολουθήσουμε να είμαστε παρόντες. Για την ανάδειξη του θεσμού της αιρετής περιφέρειας, για να πάει ο τόπος μπροστά, γιατί το ’χει ανάγκη, γιατί το ανθρώπινο δυναμικό στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί οι δυνάμεις και οι δυνατότητες, ανθρώπινες, παραγωγικές και πλουτοπαραγωγικές, είναι τέτοιες που μας επιτρέπουν να κοιτάζουμε με εμπιστοσύνη το μέλλον, με ευρωπαϊκή προοπτική.
Το μέτωπο αυτό το οποίο έχει συμπτυχθεί και εκφράστηκε στην κάλπη σήμερα, είναι μέτωπο το οποίο θέλει διαφάνεια και προάσπιση του δημοσίου χρήματος κι όχι απλά της εντολής των πολιτών. Θα είμαστε παρόντες, θεματοφύλακες, για το συμφέρον του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου