Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ισχυρή έκρηξη μπροστά στο Πρωτοδικείο της Αθήνας

Αρκετές ζημιές στα γύρω κτίρια, προκάλεσε έκρηξη ισχυρού ωρολογιακού μηχανισμού, έξω από το Πρωτοδικείο της Αθήνας, που σημειώθηκε στις 8.24 σήμερα το πρωί στην οδό Πανόρμου. Η έκρηξη αναστάτωσε τους κατοικους της γύρω περιοχής, πολλοί από τους οποίους βγήκαν έντρομοι από τα γραφεία και τα σπίτια τους. Σαράντα  λεπτά πριν την έκρηξη, είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα  για τοποθέτηση βόμβας στο Πρωτοδικείο, που έγιναν σε τηλεοπτικό σταθμό και σε εφημερίδα. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που  κατέστρεψε την πρόσοψη   του πρωτοδικείου και δύο αυτοκίνητα που βρισκόταν μπροστα από το κτήριο.
 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία στα 40 περίπου λεπτά από την ώρα του τηλεφωνήματος
μέχρι την έκρηξη κατάφερε να απομακρύνει όλους όσοι βρισκόταν εντος του πρωτοδικείου και όσους κινούνταν στους γύρω δρόμους.
Από τις πρώτες εικόνες φαίνεται ότι η βόμβα τοποθετήθηκε σε σημείο εκτός του κτηρίου, κοντά στην είσοδο. Αυτόπτης μάρτυρας είπε σε ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού  ότι  ο εκρηκτικός μηχανισμός πρέπει να βρισκόταν κάτω από μηχανάκι, που τον είχαν πιθανότατα αφήσει ανάμεσα στα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν μπροστά στο Πρωτοδικείο.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες  η μοτοσυκλέτα που  χρησιμοποίησαν οι δράστες  εκλάπη τη νύχτα από περιοχή του Γαλατσίου.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί, σε μεγάλη ακτίνα, γύρω από το σημείο που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός και γίνεται έρευνα από συνεργεία της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου