Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Από τη θάλασσα κατέφθασε ο Άη-Βασίλης στη Ν.Μηχανιώνα !!

Ο Άγιος Βασίλης στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης δεν ήρθε «από την Καισαρεία», όπως θέλει η παράδοση και τραγουδάνε μικροί και μεγάλοι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά από τη θάλασσα.  Και καθώς το όμορφο αυτό λιμάνι του Θερμαϊκού κόλπου κατοικήθηκε μετά τη Μικρασιατική καταστροφή από πρόσφυγες από την Μηχανιώνα της Κυζίκου της Μικράς Ασίας, που κατά βάση ήταν ψαράδες και διαθέτει σήμερα τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο της Βαλκανικής χερσονήσου, ο  Άγιος Βασίλης με την κόκκινη στολή και την κατάλευκη γενειάδα, κατέφθασε στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας πάνω σε οχτάκοπη λέμβο, με ναυτοπροσκόπους να κωπηλατούν για χάρη του.

Αγωνία και λαχτάρα για την άφιξη του Άη-Βασίλη από μικρούς και μεγάλους 
Κι εκεί, στην παραλία, ήταν δεκάδες τα πιτσιρίκια που τον περίμεναν, κι έτρεχαν δαιμονισμένα μόλις ο Άη-Βασίλης πάτησε το πόδι του στη στεριά, για να παραλάβουν τις καραμέλες, τις μαστίχες και τις γκοφρέτες που πετούσε στην αρχή και στη συνέχεια, αφού ξαπόστασε λίγο από το κουραστικό του ταξίδι,  τα δωράκια που κουβαλούσε στο σάκο του.
Ο Άη-Βασίλης και η Λίτσα Χάκη δίπλα του
Ήταν μία θαυμάσια εκδήλωση που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας  και το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων. Και η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κα. Τριανταφυλλιά Χάκη, δεν έκρυβε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του κόσμου και την επιτυχία της εκδήλωσης.
Τα πιτσιρίκια με τη σειρά τους, αλλά μαζί τους οι μαμάδες, οι μπαμπάδες και οι γιαγιάδες τους που τα συνόδευαν, όχι μόνο ήταν χαρούμενα για τον ερχομό του Άη-Βασίλη, αλλά εύχονταν του χρόνου να τους φέρει περισσότερα δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου