Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Γ.Αλεξανδρής: "Επίσπευση της μεταφοράς του ΠΑΜΑΚ στην Περαία"

Την επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου οι δύο πλευρές να προχωρήσουν άμεσα στην υπογραφή του συμβολαίου για τη δωρεάν παραχώρηση των 100 στρεμμάτων του δήμου Θερμαϊκού στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ζήτησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, κατά την επίσκεψή του σήμερα Τρίτη στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
«Ζητάμε την άμεση υπογραφή του συμβολαίου πριν από την απομάκρυνση των Ρομά από την περιοχή», είπε ο κ. Αλεξανδρής. Και αιτιολογώντας το αίτημά του ανέφερε ότι με την υπογραφή του συμβολαίου σταματάει το άσκοπο χάσιμο χρόνου και δίνεται η δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο να ξεκινήσει τη διαδικασία για την αναζήτηση χρηματοδότησης του έργου.
«Ταυτόχρονα, κερδίζουμε τον αναγκαίο χρόνο, προκειμένου να βρεθεί μία μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα της μετεγκατάστασης των Ρομά», σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής. Προτείνοντας παράλληλα να γίνει η οριοθέτηση και περίφραξη της περιοχής. Δήλωσε μάλιστα στον πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ κ. Χατζηδημητρίου, ότι ο δήμος Θερμαϊκού είναι πρόθυμος να προσφέρει ακόμη και χρονική παράταση, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την πρόοδο των εργασιών.
Σχετικά με τις ενέργειες που κάνει η νέα δημοτική αρχή για την εξεύρεση μιας ρεαλιστικής, αμοιβαία αποδεκτής λύσης, ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε:
-Ο δημος διατηρεί άριστη συνεργασία με την κοινότητα των Ρομά, οι οποίοι αποδέχθηκαν την μετεγκατάστασή τους ως αναπόφευκτη.  Την πρόθεσή τους αυτή την εκδήλωσαν δημόσια και σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ3.
-Ακόμη, ο δήμος κατέθεσε πρόταση στον Οργανισμό Ρυθμιστικού για την ανάγκη καθορισμού μόνιμου χώρου προς μετεγκατάσταση των Ρομά.
-Απευθύνθηκε επίσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να υποδειχθούν κατάλληλοι χώροι μέσα από την Διεύθυνση Πολιτικής Γης.
-Τέλος, υποβλήθηκε πρόταση στο υπουργείο Γεωργίας, ώστε να τους διατεθεί γη, μέσα από το πρόγραμμα για τους άκληρους αγρότες.
Παρά το γεγονός ότι η πλευρά του δήμου ουδέποτε έθεσε θέμα βίαιης έξωσης των Ρομά από την περιοχή που αυθαίρετα καταλαμβάνουν, η διοίκηση του δήμου δέχεται τεράστιες πιέσεις από πολιτικούς φορείς, οργανώσεις και ΜΜΕ, ώστε να μην προχωρήσει στη βίαιη απομάκρυνσή τους.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής μιλώντας στα «Μηχανιώτικα Νέα», το αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να υπάρξει συνάντησή του με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ώστε να υποδειχθούν κατάλληλες εκτάσεις για τη μετεγκατάσταση του οικισμού των Ρομά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου