Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Φασιστοειδή με κουκούλες αμαυρώνουν τις διαδηλώσεις κατά των μέτρων

Φασιστοειδή με κουκούλες, αμαύρωσαν με επεισόδια για ακόμη μία φορά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που λαμβάνουν χώρα στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στα μέτρα λιτότητας.
Σε ρίψη δακρυγόνων προχώρησε λίγο πριν από τις 14.00 η αστυνομία στην οδό Οθωνος, προκειμένου να απωθήσει ομάδα κουκουλοφόρων που πετούσε ξύλα, πέτρες και μπουκάλια προς το μέρος της.

Λίγο αργότερα (στις 14.15) διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν έξω από το υπουργείο Οικονομικών δέχθηκε νέα επίθεση. Οι συμπλοκές μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στις οδούς Ερμού, Καραγεώργη Σερβίας και Φιλελλήλων, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και περίπτερο έξω από το κατάστημα Public.
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων, με τους Αγανακτισμένους πάντως να καλούν από τα μεγάφωνα τον κόσμο να παραμείνει στο σημείο μέχρι και το βράδυ.
Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και της κινητοποίησης του κινήματος των Αγανακτισμένων, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το οποίο έχει εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου