Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Νέο κύμα αποκαλύψεων για τα στημένα παιχνίδια

Έρευνα που γίνεται από ΣΔΟΕ και ΕΥΠ έχει αποφέρει καρπούς. Σύντομα θα απαγγελθούν κατηγορίες σε άλλα 87 άτομα -όπως αναφέρουν πηγές- με ονόματα προέδρων, ποδοσφαιρικών ομάδων και μάνατζερ, από τη νέα λίστα που έχει δημιουργηθεί.

Η έρευνα αφορά 968 εμβάσματα από ελληνική τράπεζα προς χώρες της Ασίας με αντικείμενο παράνομο στοιχηματισμό και τα παρελκόμενά του, μετά από στοιχεία σε 74 αγώνες της Σούπερ Λίγκας και της Football League. Κάποια στοιχεία για την υπόθεση έχει και η Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτή την στιγμή η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου.
Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται, λόγω του καλοκαιριού, να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου, ενώ τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Εισαγγελική αρχή χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως σημαντικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ανάλυση των στοιχείων και κυρίως αυτών που συνέλεξε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ, διαπιστώνεται ότι τα άτομα που στοιχημάτιζαν στην Ασία όταν πλέον παρουσιάστηκε πρόβλημα στην αποστολή κεφαλαίων μέσω τραπέζης, χρησιμοποίησαν δικό τους άνθρωπο στις ασιατικές χώρες, ο οποίος διακινούσε τα χρήματα ακόμη και με βαλίτσα!
Να σημειώσουμε ότι για το θέμα του παράνομου στοιχηματισμού στην Μαλαισία ο ΓΓΑ Πάνος Μπιτσαξής έχει υποβάλει δύο αναφορές: μία στις 15/5/2010 στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μία την Τετάρτη 1/06/2011 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: εφημερρίδα Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου