Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Στα... κρύα του λουτρού δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας

Οργή από εκατοντάδες δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, καθώς λίγες μόλις ώρες προτού αρχίσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, πληροφορήθηκαν ότι μετατίθενται για τον Σεπτέμβριο οι εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι τα απαιτούμενα κονδύλια δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση του ΟΕΕ αναφέρεται ότι “δεν αφορά η μετάθεση της ημερομηνίας σε μη έγκριση κονδυλίων για την πραγματοποίηση των εκδρομών, αλλά αφορά σε θέμα τήρησης της νομιμότητας εκ μέρους του οργανισμού, δηλαδή το πρόγραμμα, προκειμένου να διενεργηθεί χρήζει προσυμβατικού ελέγχου νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Παρακαλούμε δεχθείτε τη συγγνώμη μας, παρότι οι λόγοι που μας οδήγησαν στη μετάθεση των εκδρομών είναι πέρα από τη δική μας θέληση”.
Η παραπάνω ανακοίνωση σε καμία περίπτωση δεν μετρίασε την αγανάκτηση εκατοντάδων πολιτών που μέχρι χθες το πρωί προετοιμάζονταν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ειδοποιήθηκαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε και αφού είχαν ήδη πάρει τις άδειές τους και είχαν διευθετήσει τις υποχρεώσεις τους. Τώρα, πόσοι από τους συγκεκριμένους δικαιούχους θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν τον Σεπτέμβριο είναι ένα ερώτημα που δεν φαίνεται να ενδιαφέρει κάποιον από τους εμπλεκόμενους φορείς.
Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας Βάσως Τσιμπίδα, υπάρχει τεχνικό πρόβλημα, που είναι πέρα από τον οργανισμό, και δεν υποκρύπτεται οικονομικό θέμα: 

“Έπρεπε να έχουμε την έγκριση του προσυμβατικού ελέγχου. Από τον οργανισμό τα έγγραφα πήγαν κανονικά πριν από ένα μήνα. Δεν είναι θέμα υπουργείου Οικονομικών. Υπολογίζαμε πως σε 30 ημέρες θα είχαμε τελειώσει, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε”.
Στην αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανήκουν κυρίως ο έλεγχος των δαπανών του κράτους, καθώς και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων που με ειδική διάταξη νόμου υπάγονται στο καθεστώς αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου