Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Διαμαρτυρία κατοίκων της Ν.Κερασιάς για τις παιδικές χαρές

Την έντονη διαμαρτυρία τους διατυπώνουν με καταγγελία προς το δήμο Θερμαϊκού κάτοικοι της Ν.Κερασιάς για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις παιδικές χαρές της Κερασιάς. Κι αυτό γιατί τα χόρτα «πνίγουν» τους χώρους, με συνέπεια τα παιδιά να κινούνται ανάμεσα σε «δάση» από χόρτα, ενώ την ίδια στιγμή οι κάδοι έξω από τις παιδικές χαρές είναι γεμάτοι από σκουπίδια.
Το υπόμνημα κατοίκων της Ν.Κερασιάς, που το απηύθυναν προς τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ν.Κερασιάς του Δήμου Θερμαϊκού κ. Γιώργο Μαντζανάρη, έχει ως εξής:
«Εμείς, οι δημότες  Θερμαϊκού, κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Ν. Κερασιάς , που υπογράφουμε παρακάτω διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατάσταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στις παιδικές χαρές της Ν. Κερασιάς. Οι παιδικές χαρές θα πρέπει να είναι ο τόπος συνάντησης των παιδιών, όπου θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια. Και πράγματι, στην Κερασιά, τα παιδιά, συνήθιζαν να συγκεντρώνονται στους χώρους αυτούς και να παίζουν  για πολλές ώρες , κάτι που συντελεί στην κοινωνικοποίησή τους αλλά και στην φυσική άσκησή τους.
Όμως:
1. Τα χόρτα στους χώρους αυτούς δεν κόβονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κινούνται ανάμεσα σε «δάση από φυτά» και να εκτίθενται σε πολλούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά τους (ατυχήματα, φίδια, κουνούπια).
2. Οι κάδοι που είναι τοποθετημένοι ακριβώς έξω από τις παιδικές χαρές παραμένουν γεμάτοι με σκουπίδια για πολλές μέρες με τα καπάκια τους  ανοιχτά, με αποτέλεσμα να γίνονται εστίες μόλυνσης. Οι γάτες μπαινοβγαίνουν στους κάδους, και όλος ο χώρος μετατρέπεται  σε σκουπιδότοπο.
Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι παιδικές χαρές να γίνουν κέντρο «χαράς» και όχι «κινδύνου» για τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου