Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Κάντε κάτι επιτέλους για τα σκουπίδια


Δίπλα ακριβώς στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου, στη Ν.Μηχανιώνα
ξεχειλισμένοι οι κάδοι από σκουπίδια. Αλλού η κατάσταση ήταν χειρότερη

Τι θα γίνει επιτέλους με το πρόβλημα της καθαριότητας στο δήμο Θερμαϊκού;  Γνωρίζουμε όλοι τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει στην κατεύθυνση αυτή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ, Κώστας Βογιατζής, ξέρουμε πολύ καλά τη δυσχερή οικονομικά θέση στην οποία βρίσκεται ο δήμος μας, τις κινήσεις που κάνουν ο δήμαρχος κ. Γ.Αλεξανδρής και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κ.Κούτουκας για την εξεύρεση χρημάτων.

 Όμως θεωρούμε ότι το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, πρέπει να γίνει θέμα πρώτης προτεραιότητας για τη διοίκηση του δήμου, ένα στοίχημα που παρά τις δυσκολίες, μπορεί και πρέπει να κερδηθεί.
Κατά χιλιάδες έρχονταν αυτό το Σαββατοκύριακο οι επισκέπτες στις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού. Οι περισσότεροι για να κολυμπήσουν στις παραλίες της Περαίας, των Ν. Επιβατών, της Αγίας τριάδας ή του Ποταμού. Άλλοι για να ξεσκάσουν και να πιούν το ουζάκι τους στη Νέα Μηχανιώνα, το Αγγελοχώρι, στην παραλία της Επανομής και το Κτήμα Καραγκιόζη. Κι έπεφταν πάνω σε όγκους σκουπιδιών, που είχαν πλημμυρίσει τους κάδους απορριμμάτων και ήταν διάσπαρτα παντού.
Πρέπει κάτι να γίνει στην κατεύθυνση αυτή, πολύ περισσότερο που σιγά-σιγά μπαίνουμε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου και κάθε μέρα που περνάει θα αυξάνεται και ο αριθμός των επισκεπτών και των τουριστών που έρχονται στην περιοχή μας.  Αυτό το θέαμα με τους όγκους των σκουπιδιών είναι η χειρότερη εικόνα που μπορεί να δει κανείς, ώστε να τον αποθαρρύνει και να μην ξαναπατήσει το πόδι του στα μέρη μας. Είναι η χειρότερη δυσφήμιση που μπορεί να υπάρξει για το δήμο Θερμαϊκού.
Είμαστε ενήμεροι ότι λόγω οικονομικής στενότητας και για να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα  εξαιρέσιμα  και υπερωρίες, τα απορριμματοφόρα δεν κινούνται τα Σαββατοκύριακα. Ακριβώς τις μέρες που κατακλύζονται οι παραλίες μας και οι άλλες περιοχές του δήμου από κόσμο. Με συνέπεια οι επισκέπτες να σχηματίζουν άσχημη εντύπωση.
Αυτή η τακτική πρέπει να αλλάξει. Ας βρουν επιτέλους τον τρόπο ώστε οι κάδοι, εκτός από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, να αδειάζουν τουλάχιστον και τα Σάββατα, ώστε να μην συσσωρεύονται σκουπίδια τριών ημερών.
Ξέρουμε επαναλαμβάνουμε τις δυσκολίες. Θεωρούμε όμως ότι οι αρμόδιοι του δήμου μπορούν να βρουν μία λύση. Εξάλλου, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη, με πρώτα και καλύτερα τα θέματα της καθαριότητας, της ύδρευσης και της προστασίας του περιβάλλοντος είναι αυτά που πρωτίστως μετράνε στους συνδημότες μας και τους κάνει να σχηματίζουν θετική ή αρνητική γνώμη για τη διοίκηση του δήμου.
Όμως αυτό το θέμα, πρέπει εκτός των όσων προαναφέραμε, να λυθεί και για έναν άλλο λόγο: Να μην επιτρέψει σε όλους αυτούς οι οποίοι ενώ μεν,  με τον τρόπο που πολιτεύθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, οδήγησαν το δήμο μας στην οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, από την άλλη είδαν το θέμα ως «Κολυμπήθρα του Σιλωάμ» και προσπαθούν με άκρατο λαϊκισμό  να καπηλευθούν το πρόβλημα της καθαριότητας. Θεωρώντας μάλλον ότι οι δημότες του Θερμαϊκού διαθέτουν ασθενική μνήμη……..

4 σχόλια:

  1. Κύριε Κουζινόπουλε δεν μας τα λέτε καθόλου καλά .
    ΄οταν προβάλετε εσείς το θέμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και είναι και σωστό . Όταν το προβάλλει η αντιπολίτευση και δη η μείζονα είναι άκρατος λαικισμός . Είναι αντικειμενική δημοσιογραφία αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό επιβάλει το καθήκον του δημοσιογράφου: Να επισημαίνει το πρόβλημα αλλά και να υπενθυμίζει ότι η μείζονα αντιπολίτευση με τον τρόπο που πορεύθηκε τα προηγούμενα χρόνια, έχει ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη σημερινή κατάντια του δήμου και επομένως την υποβάθμιση της καθαριότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε δε μας παρατάτε με τα κομματικά σας.Κοιτάξτε να ξεβρωμίστε τη πόλη γιατί ο κόσμος έχει αγριέψει με όλα όσα συμβαίνουν,μην έχει από πάνω και τα σκουπίδια.
    Μόνο δώσε και δώσε έχεται καταντήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ta komatoskyla mono na trogontai metaksu tous kseroun!!! exoun katantisei to dimo mas ton pio vromiko tis elladas!!!! an den kanoun kati suntoma tous vlepo na tous petame sta skoupidia na tous fane ta pontikia!!! den ntrepontai ligo!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή