Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ποιοί αναλαμβάνουν Αντιδήμαρχοι

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, σημειώνονται αυτές τις μέρες σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, σχετικά με τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις θέσεις των Αντιδημάρχων αλλά και των προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων, καθώς οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι αφενός μεν προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα ικανότερα από τα στελέχη της δημοτικής τους παράταξης και αφετέρου να διατηρήσουν τις λεπτές ισορροπίες στο Δήμο τους. Οι σχετικές διεργασίες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι και την δεύτερη ή την τρίτη ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, δεδομένου ότι στις 2 Ιανουαρίου τα δημοτικά συμβούλια θα συγκροτηθούν σε σώμα και θα εκλέξουν τους προέδρους τους.

Κορυφώνονται αυτήν την εβδομάδα στους περισσότερους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης οι διεργασίες για το διορισμό των αντιδημάρχων και γενικότερα τη στελέχωση της διοίκησης. Οι δήμαρχοι, αν και με μικρές εξαιρέσεις σκοπεύουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους μέχρι το τέλος του χρόνου, ωστόσο κρατάνε αυστηρά για τον εαυτό τους τα πρόσωπα που επέλεξαν για τη διοίκηση των δήμων τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», στην πλειονότητά τους οι δήμαρχοι φέρονται να έχουν καταλήξει στα πρόσωπα και αρκετοί περιμένουν απαντήσεις, καθώς ο «Καλλικράτης» ορίζει επαγγελματικό ασυμβίβαστο για όσους δημοτικούς συμβούλους εργάζονται στο δημόσιο.
Αναλυτικά η κατάσταση στον κάθε Δήμο φαίνεται να έχει ως εξής:

Θερμαϊκός
Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής σκοπεύει να ανακοινώσει τους έξι αντιδημάρχους πριν από τις 2 Ιανουαρίου, οπότε θα συγκροτηθεί σε σώμα το δημοτικό συμβούλιο και θα εκλέξει τον πρόεδρό του. Ο κ. Αλεξανδρής δεν έχει συζητήσει ακόμη με κανέναν δημοτικό σύμβουλο και κρατά μυστικές τις επιλογές του. Σύμφωνα με συνεργάτες του θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στην εμπειρία αλλά και τη γνώση που διαθέτουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στα θέματα αυτοδιοίκησης και διαχείρισης, ενώ η σειρά στη σταυροδοσία δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο στις επιλογές του. Ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας Κωνσταντίνος Κουτούκας θεωρείται από τα φαβορί για την ανάληψη σημαντικού ρόλου στο νέο διευρυμένο δήμο Θερμαϊκού και μάλλον, εκτός απροόπτου, θα αναλάβει τη θέση του Αντιδημάρχου διοικητικών και οικονομικών θεμάτων. Ανάλογο αξίωμα λέγεται ότι θα καταλάβουν και οι Γιάννης Βασιλειάδης και Γιάννης Βογιατζής από το διαμέρισμα της Περαίας. Τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Αλεξανδρής ακούγεται ότι θα την προτείνει στον γιατρό Κυριάκο Στεφανίδη, που ήταν μέχρι τώρα, επί δημαρχίας Μαυρομάτη, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μηχανιώνας..



Θέρμη 
Επτασφράγιστο μυστικό κρατά τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων ο δήμος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα τα ανακοινώσει το αργότερο ώς τις 3 Ιανουαρίου. Αυτήν την εβδομάδα θα ολοκληρωθεί το τελικό σχήμα των πέντε αντιδημαρχιών, οι οποίες θα αφορούν τα οικονομικά, τις τεχνικές υπηρεσίες, την πολεοδομία, την τοπική ανάπτυξη, το πράσινο και το περιβάλλον, την καθαριότητα, τη διοικητική διαχείριση κ.ά. Επίσης θα συγκροτηθούν μία κοινωφελής επιχείρηση πολιτισμού, αθλητισμού και προγραμμάτων πρόνοιας, ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, στο οποίο θα περάσουν τα ΚΑΠΗ και οι παιδικοί σταθμοί, ενώ θα παραμείνει η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης-αποχέτευσης, που θα αφορά τους τρεις συνενούμενους δήμους (Θέρμης, Μίκρας, Βασιλικών) και στην οποία θα περάσει και η άρδευση. Ερωτηματικό παραμένει εάν στο σχήμα των αντιδημάρχων θα αξιοποιηθούν ή όχι ο δήμαρχος Μίκρας Θόδωρος Γκουστίλης και ο τέως δήμαρχος Βασιλικών Απόστολος Τσολάκης. Γενικός γραμματέας στο δήμο θα επιλεγεί μετά την ολοκλήρωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, η επεξεργασία του οποίου άρχισε ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πολύ ώς το Φεβρουάριο.

Πυλαία-Χορτιάτης
Ο απερχόμενος δήμαρχος Πανοράματος και πλέον δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης φέρεται να μην έχει καταλήξει 100% στα πρόσωπα που θα επιλέξει για αντιδημάρχους και τη στελέχωση του νέου δήμου. Ο απερχόμενος δήμαρχος Χορτιάτη Μιχάλης 

Γεράνης θα προταθεί για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ενώ βέβαιη θεωρείται η αξιοποίηση του γιου του απερχόμενου δημάρχου Πυλαίας Γιάννη Καρτάλη, ο οποίος ήρθε τρίτος στο ψηφοδέλτιο της «Δύναμης Ενότητας» και πρώτος στη δημοτική κοινότητα της Πυλαίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καϊτεζίδης σκοπεύει να εμπιστευτεί και νέα πρόσωπα, οπότε θεωρείται πιθανή η αξιοποίηση του Σωκράτη Δώρη (γιος του εκλιπόντος αντιδημάρχου Πανοράματος Στέλιου Δώρη), που ήρθε πρώτος σε σταυρούς στο Πανόραμα, ή του πρώην δημάρχου Πανοράματος Γιώργου Κεδίκογλου. Άλλες πληροφορίες φέρουν τον κ. Καϊτεζίδη να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διορίσει γενικό γραμματέα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη τον πρώην γ.γ. του ΥΜΑ-Θ και επιτελικό στέλεχος της παράταξης του Παναγιώτη Ψωμιάδη στις εκλογές για την περιφέρεια Λουκά Ανανίκα, ενώ ακούγεται έντονα για την ίδια ή άλλη θέση και το όνομα του απερχόμενου δημάρχου Ωραιοκάστρου Νικόλαου Μπάτου. Ο κ. Καϊτεζίδης αναμένεται να ανακοινώσει τις προτάσεις του για αντιδημάρχους και λοιπούς δημοτικούς αξιωματούχους τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

Καλαμαριά 
Στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος θα οριστούν πέντε αντιδήμαρχοι. Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, «οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στις 2 Ιανουαρίου. Έως τότε γίνονται εξαντλητικές ζυμώσεις και συζητήσεις αρχικά για τη νέα διοικητική δομή και τις νέες αρμοδιότητες των αντιδημαρχιών και των νομικών προσώπων και ακολούθως για τα πρόσωπα τα οποία θα στελεχώσουν αυτές τις δομές». Η πρώτη συζήτηση στη δημοτική ομάδα έγινε την περασμένη Τετάρτη. Στη διάρκειά της ο επανεκλεγείς δήμαρχος κατέγραψε τις απόψεις όλων των δημοτικών συμβούλων σχετικά με τις αρμοδιότητες της κάθε αντιδημαρχίας αλλά και τα δύο νομικά πρόσωπα τα οποία θα συγκροτήσει ο δήμος Καλαμαριάς. Ανάλογη συζήτηση θα γίνει και την τρέχουσα εβδομάδα, μετά την τελετή ορκωμοσίας, η οποία θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη, στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Όσον αφορά τα ονόματα των νέων αντιδημάρχων αλλά και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπακογλίδης κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις στελεχών της παράταξης θεωρείται σχεδόν βέβαιη η παραμονή του πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου Δημοσθένη Σαρηγιάννη στη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας. Θέση αντιδημάρχου θα αναλάμβανε λογικά και ο δεύτερος σε σταυρούς Γιάννης Ιωσηφίδης, ο οποίος ωστόσο κατέχει επιτελική θέση στο ΕΣΥ, από την οποία πρέπει να παραιτηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις θεωρείται πολύ πιθανή η αλλαγή φρουράς και στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου, θέση την οποία κατέχει από την περασμένη άνοιξη ο Θ. Παπουτσίδης. Η επιλογή γενικού γραμματέα θα γίνει μετά την Πρωτοχρονιά.



Αμπελόκηποι-Μενεμένη 
Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου φέρεται να έχει καταλήξει στους έξι αντιδημάρχους, ωστόσο κρατά τα ονόματά τους επτασφράγιστο μυστικό, προφανώς για να μην ταράξει τα μέχρι σήμερα ήρεμα νερά της παράταξής του. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο πρώην δήμαρχος Μενεμένης Γιώργος Ακτσελής, που συνεργάστηκε με τον κ. Κυρίζογλου, θα οριστεί πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ενώ οι αντιδήμαρχοι θα ανακοινωθούν στις 3 Ιανουαρίου του 2011.
Ο κ. Κυρίζογλου ανακοίνωσε στη δημοτική παράταξή του τις προτάσεις του για τον ορισμό προέδρων και αντιπροέδρων των δύο δημοτικών κοινοτήτων, αλλά και τα μέλη των επιτροπών Οικονομίας και Ποιότητας Ζωής. Πρόεδρος συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Αμπελοκήπων θα είναι ο Παύλος Κεσόγλου και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Γεννηματάς, ενώ πρόεδρος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας Μενεμένης θα είναι ο Βασίλης Μανωλόπουλος και αντιπρόεδρος η Γεωργία Τριανταφυλλίδου. Αντίστοιχα στην επιτροπή Οικονομίας θα συμμετάσχουν οι Αλέξανδρος Κουσενίδης, Νικόλαος Σουσλόγλου, Γεώργιος Κουσίδης, Ευστράτιος Καρράς και Κωνσταντίνος Σιώπης. Αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι Ηλίας Γρούγιος, Σωτήριος Καραλιόπουλος, Κυριάκος Αβραμίδης, Γεώργιος Πατσιάς και Αφροδίτη Ναλμπαντίδου. Στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συμμετάσχουν οι Νικόλαος Βαλάνος, Μαρία Αρμπατζάνη, Μανόλης Ιωαννίδης, Βασίλειος Μεζίκης και Παρασκευή Μπουντούρη, ενώ αναπληρωματικά μέλη θα είναι οι Γεώργιος Καζαντζίδης, Μαρία Αποστολίδου, Αφροδίτη Ναλμπαντίδου, Γαβριήλ Παναγιωτίδης και Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης.



Κορδελιό-Εύοσμος 
Ο Στάθης Λαφαζανίδης, δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, σκοπεύει να ανακοινώσει στην παράταξή του τις προτάσεις του για τους αντιδημάρχους και γενικότερα τη στελέχωση του δήμου μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Ο ίδιος κρατά κλειστά τα χαρτιά του, ωστόσο στελέχη του συνδυασμού του θεωρούν βέβαιη την αξιοποίηση του νυν αντιδημάρχου Νίκου Φουρκιώτη, που ήρθε πρώτος σε σταυρούς στο Κορδελιό, και πολύ πιθανή την αξιοποίηση είτε της Αβρόρας Σαββίδου είτε της Ξανθής Ταρτσάρη, που έλαβαν τους περισσότερους σταυρούς στον Εύοσμο.


Νεάπολη-Συκιές 
Εντός του Ιανουαρίου (ενδεχομένως και μετά τις 15) θα ανακοινωθούν τα ονόματα των έξι αντιδημάρχων στο νέο δήμο Νεάπολης-Συκεών. «Θα υπάρξει εκτενής συζήτηση με όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας και μετά θα προχωρήσουμε σε επιλογές προσώπων», δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Όσοι γνωρίζουν καλά τον κ. Δανιηλίδη επισημαίνουν ότι «οποιαδήποτε πρόβλεψη ή εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη» και συνιστούν «αναμονή έως το τέλος Γενάρη».



Δήμος Παύλου Μελά
Στο τέλος του μήνα θα ανακοινώσει τα ονόματα των έξι νέων αντιδημάρχων του δήμου Παύλου Μελά ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος. Μαζί θα ανακοινωθούν και τα ονόματα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και των προέδρων των τριών επιμέρους δημοτικών κοινοτήτων. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο «αυτήν την εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η εσωτερική δομή των νέων αντιδημαρχιών και την επόμενη, πριν από την Πρωτοχρονιά, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αντιδημάρχων. Σε βάθος χρόνου, ώς το τέλος της δημαρχιακής θητείας, θα αξιοποιηθούν οι πάντες». Οι ζυμώσεις για τη δομή των νέων αντιδημαρχιών έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί έπειτα από επεξεργασίες που έκαναν έξι ομάδες δουλειάς, οι οποίες συγκροτήθηκαν για αυτό το σκοπό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πέραν των κλασικών αντιδημαρχιών, όπως των Οικονομικών, της Καθαριότητας και Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού, θα ιδρυθούν και νέες, όπως για παράδειγμα μία η οποία θα έχει ως αντικείμενο τη σχολική στέγη. Γενικός γραμματέας θα επιλεγεί πιθανότατα μετά το Φεβρουάριο, αφού προηγουμένως θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Δήμος Ωραιοκάστρου 
Ο Δημήτρης Σαραμάντος φέρεται αποφασισμένος να σπάσει αυγά, εάν χρειαστεί, και να στελεχώσει το δήμο με πρόσωπα που έχουν τη δυνατότητα να αφιερώνουν πολλές εργατοώρες στο δημαρχείο. Εννοείται ότι στη νέα διοίκηση θα εκπροσωπηθούν και οι τρεις παλιοί δήμοι που συνενώθηκαν με τον «Καλλικράτη» (Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα, Μυγδονία), όμως όλα δείχνουν ότι το κριτήριο της σταυροδοσίας δεν θα επηρεάσει τον κ. Σαραμάντο στην επιλογή των αντιδημάρχων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Λαγκαδά θα ανακοινώσει τις προτάσεις του για τη στελέχωση του δήμου στα μέλη της δημοτικής παράταξής του τις προσεχείς ημέρες. Στελέχη της παράταξής του θεωρούν ότι σίγουρα σε θέσεις ευθύνης θα τοποθετηθούν ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης και ο Σταύρος Μαρμαρίδης, ενώ εκτιμάται πως θα αξιοποιηθεί και ο πρώην επικεφαλής της παράταξης Ανέστης Πολυχρονίδης. Για πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Ωραιοκάστρου θεωρείται πιθανόν να προταθεί ο Σάββας Αντωνιάδης.

Δήμος Λαγκαδά
Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης σκοπεύει να αξιοποιήσει όλους τους δημοτικούς συμβούλους του κατά τη διάρκεια της θητείας του, ωστόσο το ποιοι θα είναι αντιδήμαρχοι στην εκκίνηση θα το ανακοινώσει στις 2 Ιανουαρίου. Όπως λένε συνεργάτες του, για τη στελέχωση των έξι αντιδημαρχιών θα λάβει υπόψη του τη σειρά εκλογής, την κομματική καταγωγή των δημοτικών συμβούλων αλλά και την εμπειρία που έχουν στην αυτοδιοίκηση. Έτσι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αναστασιάδης σκέφτεται να αξιοποιήσει την πρώτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλο Μαρία Γραικού από το διαμέρισμα του Λαγκαδά και τον Κωνσταντίνο Τσογκαλίδη από το ίδιο διαμέρισμα. Επίσης θεωρείται πιθανή η αξιοποίηση του Γιάννη Ταχμετζίδη από την Κορώνεια και του Γιώργου Σεπιάδη από το Σοχό.

Δήμος Χαλκηδόνας-Κουφαλίων
Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση των πέντε νέων αντιδημάρχων στο δήμο Χαλκηδόνας-Κουφαλίων. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Παναγιώτης Δαϊκούδης ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες τις συζητήσεις με τα μέλη της δημοτικής ομάδας του και ώς το τέλος του χρόνου θα ανακοινώσει το τελικό σχήμα των αντιδημάρχων. Σε αυτό θα συμμετάσχει μετά βεβαιότητας ο μακράν πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπίκος, ο οποίος θα αναλάβει πιθανότατα την αντιδημαρχία Πολεοδομίας, Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Έργων, καθώς και τη δημοτική κοινότητα Αγίου Αθανασίου. Υποψήφιοι για αντιδήμαρχοι φέρονται επίσης οι Αλέξανδρος Μανάκης, Ζήσης Βαϊνάς, Κώστας Μπλαγάκος, Σιδέρης Βλαϊκούδης και Βλαδίμηρος Μωυσίδης. Για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προαλείφεται ο Κώστας Χούλιας.

Δήμος Βόλβης
Στο διευρυμένο δήμο Βόλβης ο Δημήτρης Γαλαμάτης σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει τους έξι αντιδημάρχους του τις ημέρες μεταξύ Πρωτοχρονιάς και Φώτων, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει η δημοτική ομάδα του, για να αρχίσουν οι σχετικές διεργασίες. Ο κ. Γαλαμάτης φέρεται αποφασισμένος να αξιοποιήσει τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν εμπειρία και είναι λαοφιλείς. Έτσι ρόλο αναμένεται να αναλάβει ο πρώην δήμαρχος Ρεντίνας Διαμαντής Λιάμας, ενώ και οι Θεόδωρος Ιορδανίδης και Νίκος Θωμάς έχουν μεγάλες πιθανότητες να αναλάβουν αντιδημαρχίες. Ο δήμαρχος Βόλβης δεν αποκαλύπτει ούτε την πρότασή του για τη θέση του προέδρου δημοτικού συμβουλίου.

Δήμος Δέλτα
Στο διευρυμένο δήμο Δέλτα, που προέκυψε από τη συνένωση της Χαλάστρας, του Εχεδώρου και του Αξιού, ο δήμαρχος Νικόλαος Γιουτίκας δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το πώς θα μοιράσει τις αντιδημαρχίες. Στις 2 Ιανουαρίου το νέο δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να εκλέξει τον πρόεδρό του, ενώ στη συνέχεια θα οριστούν αντιδήμαρχοι και λοιποί αξιωματούχοι. Ο κ. Γιουτίκας σκοπεύει να κρατήσει τις ισορροπίες στο διορισμό των αντιδημάρχων και τρόπον τινά να ακολουθήσει μία «μοριοδότηση». Το βέβαιο είναι ότι θα οριστεί τουλάχιστον ένας αντιδήμαρχος από κάθε δημοτική κοινότητα, κάτι που ορίζει και ο «Καλλικράτης», ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα ληφθούν υπόψη η σειρά εκλογής, η εμπειρία και η γνώση του αντικειμένου. Με αυτά τα δεδομένα αντιδημαρχίες ή άλλα δημοτικά αξιώματα ίσως αναλάβουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεόδωρος Δαλαγκούρας και Χρυσόστομος Τσιφλιτζής από τη δημοτική κοινότητα της Χαλάστρας, ο Παναγιώτης Αποστόλου από τον Εχέδωρο και ο Πέτρος Καστειάνος από τον Αξιό, οι οποίοι ήρθαν πρώτοι σε σταυρούς στις δημοτικές τους κοινότητες. Ωστόσο ουδείς γνωρίζει τη βούληση του δημάρχου και όλοι οι σύμβουλοι αναμένουν με ενδιαφέρον τις προτάσεις του.
Σημειώνεται ότι όσοι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, εάν αποδεχτούν να είναι αντιδήμαρχοι, αυτομάτως παίρνουν υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών από τις υπηρεσίες τους και θα λαμβάνουν μόνο το μισθό του αντιδημάρχου. Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» για δήμους που έχουν έως 20.000 κατοίκους ο μισθός των αντιδημάρχων ορίζεται στο 60% των αποδοχών του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, που λαμβάνει 3.700 ευρώ μηνιαίως, άρα στις 2.200 ευρώ. Σε δήμους από 20.000 έως 80.000 κατοίκους ο μισθός των αντιδημάρχων ορίζεται στο 80% των αποδοχών του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, άρα στις περίπου 3.000 ευρώ, ενώ στους μεγάλους δήμους (άνω των 100.000 κατοίκων) ο μισθός θα είναι στο ύψος του μισθού του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών.
Η επιλογή των γενικών γραμματέων των δήμων θα καθυστερήσει λίγο, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, κάτι που αναμένεται να γίνει από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο, ανάλογα με την ετοιμότητα του κάθε δήμου. Μέχρι τότε η ΚΕΔΚΕ ζήτησε να παραμείνουν στη θέση αυτή οι υπάρχοντες γενικοί διευθυντές των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου