Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού

Τη συνεργασία όλων των ζωντανών δυνάμεων από τα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του νέου Δήμου Θερμαϊκού, για να πάει μπροστά ο τόπος και να υπάρξει μία αναπτυξιακή προοπτική για την περιοχή, ζήτησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, κατά την τελετή ορκωμοσίας των νεοεκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στην κατάμεστη ασφυκτικά από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου «Ξενία» της Περαίας.

«Σίγουρα υπάρχει και θα υπάρχει ανεπαρκής οικονομική ενίσχυση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση από την κεντρική εξουσία και θα πρέπει να αναλογιστούμε το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που ζούμε όλοι αλλά και του δήμου. Όμως εμείς δεν θα περιμένουμε μέσα στο τούνελ την έλευση του τρένου. Θα φροντίσουμε όλοι μαζί δημότες και διοίκηση να φωτίσουμε το τούνελ για την έξοδο όσο το δυνατό πιο ομαλά, πιο ανώδυνα», σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής. Και ενημερώνοντας ότι θα προσπαθήσει ο Δήμος να αξιοποιήσει τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, κάλεσε όλους, δημοτικούς συμβούλους, δημότες, εθελοντές, ενεργούς πολίτες «να βοηθήσουμε τον τόπο μας στις δύσκολες στιγμές που αναμένονται, για εμάς και τα παιδιά μας».
Τέλος ο δήμαρχος Θερμαϊκού δηλώνοντας ότι ο μοναδικός σκοπός ύπαρξης και λειτουργίας της δημοτικής αρχής, είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών, παρατήρησε ότι η όποια πολιτική και κομματική ταυτότητα ποτέ δεν θα είναι κριτήριο εξυπηρέτησης των δημοτών και της υποστήριξης των δικαίων αιτημάτων των πολιτών και του δήμου. Ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή θα υιοθετεί και απόψεις των συμβούλων της μειοψηφίας, καθώς όπως εύστοχα παρατήρησε, πολλές φορές, μέσα από τη διαφορετικότητα των λόγων γίνεται η καλύτερη σύνθεση.
«Θέλω να διαβεβαιώσω για ακόμα μια φορά, όλους τους δημότες του νέου δήμου Θερμαϊκού ότι στο πρόσωπο μας θα βρουν έναν πραγματικό φίλο στις δυσκολίες τους και έναν ακούραστο αρωγό για τη λύση των προβλημάτων τους», έκλεισε την ομιλία του ο κ. Γιάννης Αλεξανδρής καταχειροκροτούμενος.
Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο οι επικεφαλείς των άλλων δημοτικών παρατάξεων που μετείχαν στις εκλογές, Γιάννης Μαυρομάτης, Απόστολος Οικονομίδης, Νίκος Παράσχου, Γρηγόρης Παραδείσης και Ντίνα Μώραλη, δήλωσαν ότι θα ασκήσουν εποικοδομητική αντιπολίτευση και ότι σε κάθε περίπτωση, θα βρεθούν στο πλευρό των δημοτών.
Στο τέλος, όλοι οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, υπέγραψαν στο πρακτικό εκλογής τους.
Πάντως πρέπει να πούμε ότι την ατάκα της ημέρας την είπε ο απερχόμενος δήμαρχος Επανομής και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μπροστά Μαζί», Απόστολος Οικονομίδης, όταν στην αρχή του σύντομου χαιρετισμού του, θύμισε μία φράση που είχε πει ο αείμνηστος πρόεδρος της ΕΔΑ, Ηλίας Ηλιού «Μας αγαπάτε αλλά δεν μας ψηφάτε». Για να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών», Νίκος Παράσχου, που τον διαδέχτηκε στο βήμα, αποκάλεσε τον κ. Οικονομίδη δάσκαλο και πρύτανη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι αξιοσημείωτο ότι όλοι οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων, πλην Μαυρομάτη, δήλωσαν ότι θα στηρίξουν κριτικά τη νέα δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Γιάννη Αλεξανδρή στο δύσκολο έργο του. Ενώ ο μόνος που απέφυγε να κάνει την παραμικρή αναφορά στο δήμαρχο Θερμαϊκού, ήταν ο απερχόμενος δήμαρχος Μηχανιώνας, Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος αναφέρθηκε μόνο στους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, γεγονός που σχολιάστηκε επικριτικά από τους παριστάμενους δημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου