Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

O πόλεμος για την "καρέκλα" !!


Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Μακεδονία», οξύνεται η ενδοπαραταξιακή αναταραχή στην πλειοψηφούσα παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη”, παραμονές μάλιστα της παραλαβής της δημοτικής αρχής από τον Γιάννη Μπουτάρη. Κι όλα αυτά, εξ αιτίας κάποιων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι προσπάθησαν εκβιαστικά να πάρουν θέσεις αντιδημάρχων, πιέζοντας ασφυκτικά προς τούτο τον νεοεκλεγμένο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Ένα μάλιστα από τα στελέχη αυτά, ο Γιώργος Γεράκης, γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, σε δήλωσή του τόνισε την ανάγκη της “ισοπολιτείας μέσα στον συνδυασμό” και ευθέως τάχθηκε κατά της άτυπης ηγετικής “τρόικας”. Της ομάδας δηλαδή Μπουτάρη-Αβραμόπουλου-Κουράκη, η οποία με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, απόντων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αγωνίζονταν για την αλλαγή στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ με πρωτοβουλία του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης Χ. Παπαστεργίου συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Νομαρχιακής προκειμένου να συζητήσουν την περαιτέρω στάση τους. Οι περισσότεροι συντάχθηκαν με την κριτική θέση του Γ. Γεράκη, ενώ «δεν έλειψαν οι αιχμές για τη μη αξιοποίηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως του Λ. Ζαχαριάδη, Γ. Γεράκη, Μ. Σταυρίδου κ.ά., ενώ καταγράφηκε και το γεγονός των αντιδράσεων τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ που θέλησαν να τοποθετηθούν δημόσια με ανακοινώσεις τους».
Εμείς να πούμε ότι η συμπεριφορά αυτή των στελεχών του ΠΑΣΟΚ Πόλης  Θεσσαλονίκης, μας θυμίζει την αντίστοιχη συμπεριφορά που επέδειξαν κάποια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Τα οποία όχι μόνο στήριξαν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο την υποψηφιότητα Μαυρομάτη στο Δήμο Θερμαϊκού, παρά τις σκιές που υπήρχαν σε βάρος του, αλλά και μετά τις εκλογές, αντί να αναλάβουν ευθαρσώς τις ευθύνες τους, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τις φορτώσουν σε άλλες πλάτες…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου