Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Ληστεία με ... γκαντεμιά !!


Να είσαι ληστής, αλλά να είσαι και… γκαντέμης, ε, πια αυτό δεν το είχαμε ξανασυναντήσει. Ο λόγος για δύο νεαρούς οι οποίοι προσπάθησαν να ληστέψουν μια 60χρονη ψιλικατζού στην Πάνω Πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι νεαροί, φαίνεται ότι παρακολουθούσαν τη γυναίκα, που διατηρεί κατάστημα ψιλικών, δίπλα στον σταθμό πυροσβεστικής, στην οδό Ολυμπιάδος. Και μόλις έκλεισε το βράδυ το μαγαζάκι της και μπήκε στην είσοδο παρακείμενης πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται το διαμέρισμά της, εκεί καιροφυλακτούσαν και της επιτέθηκαν. Ας παρακολουθήσουμε όμως την αφήγηση της ηλικιωμένης γυναίκας:


«Μόλις έβαλα το κλειδί να ανοίξω την εξώπορτα, με άρπαξε ένα χέρι και με τράβηξε με δύναμη μέσα. Ήταν σκοτεινά και βρέθηκα αντιμέτωπη με δύο νεαρά άτομα. Άρχισαν να με γυρίζουν γύρω-γύρω και προσπαθούσαν να αρπάξουν την τσάντα μου. Ζαλίστηκα και έπεσα στο έδαφος, και οι δύο ληστές, αφού άρπαξαν την τσάντα, άρχισαν να τρέχουν», λέει το θύμα, περιγράφοντας την επίθεση που δέχτηκε.
Έλα όμως που οι ληστές πάνω στον πανικό τους, καθώς το θύμα τους άρχισε να καλεί σε βοήθεια, φοβήθηκαν μη συλληφθούν και δεν φρόντισαν να κλείσουν την ανοιχτή τσάντα της 60χρονης. Έτσι, καθώς έτρεχαν, τους έπεσε το πορτοφόλι και ένα κουτί χάπια που είχε στην τσάντα της η γυναίκα. Το πορτοφόλι, που περιείχε όλα της τα χρήματα, καθώς και τα χάπια, τα βρήκε ένας νεαρός που της τα παράδωσε. Ήταν τα χρήματα που είχε ξεχωρίσει η γυναίκα για το ενοίκιο του σπιτιού και του μαγαζιού της, καθώς και οι εισπράξεις της ημέρας.
Η 60χρονη διακομίστηκε στο νοσοκομείο, χτυπημένη από την πτώση της στο έδαφος. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε κάταγμα στο δάχτυλο του δεξιού της χεριού και, αφού την περιέθαλψαν, την άφησαν να επιστρέψει στο σπίτι της. Οι ληστές εξαφανίστηκαν με την τσάντα της 60χρονης, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και δέκα ευρώ, και αναζητούνται.
Γκαντεμιά κι αυτή. Ολόκληρη επιχείρηση ληστείας για ένα δεκάρικο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου