Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

17χρονος μαθητής ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό στη Ν.Μηχανιώνα

Ο Γιάννης Γέρου δίνει τον Τίμιο Σταυρό να τον ασπαστούν
και οι άλλοι νεαροί κολυμβητές της Ν.Μηχανιώνας

Ένας 17χρονος μαθητής του Λυκείου, ανέσυρε από τα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού τον Τίμιο Σταυρό, κατά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, που έγινε το πρωί στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για τον νεαρό μαθητή της τρίτης τάξης του Λυκείου Ν.Μηχανιώνας, Γιάννη Γέρου, ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα μαζί με 17 ακόμη νεαρούς κολυμβητές και κατάφερε να φτάσει πρώτος στο σημείο όπου είχε ρίξει τον Σταυρό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκόπιος.

Την ρίψη του Τιμίου Σταυρού παρακολουθούν ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Αλεξανδρής,
ο αντιδήμαρχος κ. Κούτουκας και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι
Πλήθος κόσμου στην παραλία της Ν.Μηχανιώνας
περιμένει ανυπόμονα τον καθαγιασμό των υδάτων
Το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, τελέστηκαν η θεία λειτουργία και ο μέγας αγιασμός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Προκόπιου και παρουσία του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Αλεξανδρή, του αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Κωστή Κούτουκα, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο, Γιάννη Μαυρομάτη, πολλών δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου. Ενώ στη συνέχεια, όλοι μαζί, με επικεφαλής τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης και την μπάντα του Δήμου να παιανίζει, κατευθύνθηκαν στην παραλία της Ν.Μηχανιώνας, όπου επιβιβάστηκαν σε μηχανότρατα, από την οποία έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού για τον καθαγιασμό των υδάτων.   
Στην ανάλογη τελετή καθαγιασμού των υδάτων, που έγινε στο Αγγελοχώρι, το Δήμο Θερμαϊκού εκπροσώπησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κυριάκος Στεφανίδης.
Οι νεαροί βουτηχτές ανεβαίνουν στο καίκι μετά την ανάσυρση.

Στη Θεσσαλονίκη 
Με τσουχτερό κρύο πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας, χοροστατούντος του μητροπολίτη Άνθιμου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, οι βουλευτές του νομού Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και άλλοι, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, εκπρόσωποι των τοπικών, στρατιωτικών και άλλων αρχών της πόλης.
Περισσότεροι από 20 κολυμβητές, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες, αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. 
Ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, μετά τον αγιασμό των υδάτων δήλωσε: «Φωτισμένα και υπεύθυνα μυαλά από όλους και ιδιαίτερα από όλους εμάς, που οι πολίτες επέλεξαν για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».
Στο Φανάρι τελέστηκε θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Στη συνέχεια πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Κεράτειο Κόλπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου