Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Οργισμένες αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα διόδια

Οργισμένες αντιδράσεις από τους πολίτες, προκαλούν, οι νέες αυξήσεις διοδίων, για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, ενώ η άρνηση πληρωμής των διοδίων μετατρέπεται σιγά σιγά σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Οι πρωτοβουλίες πολιτών εναντίον των διοδίων διοργανώνουν την Κυριακή 9 Ιανουαρίου πανελλαδική κινητοποίηση με στόχο να μείνουν ανοικτά τα διόδια από την Καλαμάτα ως τη Θεσσαλονίκη. Η κινητοποίηση διοργανώνεται από το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων και θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι.

"Οι δημόσιες συγκοινωνίες τεμαχίζονται και ξεπουλιούνται προς όφελος των ιδιωτικών μεταφορών, οι ήδη ελαστικές -για τις εταιρείες- συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών καταργούνται για τις υποχρεώσεις των παραχωρησιούχων, αλλά ισχύουν για τις υποχρεώσεις του Δημοσίου, τα χρέη και τα ελλείμματα που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις στις ΔΕΚΟ μεταφέρονται στους εργαζόμενους ενώ ιδιωτικοποιούνται τα κερδοφόρα φιλέτα (βλ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ)" σχολιάζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, που συμπίπτει και με την επιστροφή των τελευταίων εκδρομέων των διακοπών των Χριστουγέννων.
Το άνοιγμα των κατά τόπους σταθμών διοδίων έχουν αναλάβει οι τοπικές επιτροπές. Στην Πελοπόννησο η Προσωρινή Επιτροπή που ιδρύθηκε πρόσφατα θα ανοίξει τα διόδια σε Ασέα, Νεστάνη, Σπαθοβούνι και Κόρινθος, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής θα ανοίξει τον σταθμό των Αφιδνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου