Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ντροπή αποτελεί το συρματόπλεγμα στον Έβρο !!


Μαύρες σκέψεις, δημιουργεί η πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (όνομα κι αυτό που βάλανε στο άλλοτε υπουργείο Δημόσιας Τάξης) να στήσει συρματοπλέγματα στον Έβρο προκειμένου να εμποδιστεί η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Εδώ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα το ειδικό τμήμα της FRONTEX στο νομό Έβρου - που εννοείται ότι είχε σταλεί εκεί για να μειώσει την είσοδο των μεταναστών – τα συρματοπλέγματα θα σώσουν την κατάσταση; Χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση των μεταναστών και κυρίως προσπάθεια να παραμείνουν στις χώρες προέλευσής τους. Και στην κατεύθυνση αυτή, απαιτείται η δραστηριοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σφυρίζει αδιάφορα και περιορίζεται μόνο σε ημίμετρα.
Είκοσι χρόνια μετά την πτώση του Τείχους στο Βερολίνο και ενώ στην Κύπρο έχουν δημιουργηθεί ρήγματα στο τείχος που χωρίζει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους,ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, οραματίζεται "φράχτη" 12,5 χιλιομέτρων στον Έβρο προκειμένου να "αποτραπεί η είσοδος παράνομων μεταναστών", εμπνεόμενος μάλλον από την πολιτική του Ισραήλ στην Παλαιστίνη ή του Μπους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
Η ιδέα του υπουργού συνάντησε την κατακραυγή κομμάτων της αντιπολίτευσης και μεταναστευτικών κινήσεων, ενώ αποστάσεις από αυτήν πήρε και ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος. Από τις Βρυξέλλες δηλώθηκε ότι για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης η Κομισιόν δεν είχε καν ενημερωθεί, ενώ δεν μπορεί να λυθεί με το τείχος στον Έβρο το πρόβλημα της μετανάστευσης στην Ευρώπη.
Μεγάλα ερωτήματα δημιουργούνται και για την οικονομική σκοπιμότητα του "φράχτη" σε μια εποχή που οι δημόσιες δαπάνες περικόπτονται δραστικά, ακόμη και στην Παιδεία και την Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου