Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Παραλογισμός στις αστικές συγκοινωνίες


 Αυτό κι αν είναι παραλογισμός: Ο υφυπουργός υποδομών και δικτύων, Σπύρος Βούγιας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο διάστημα η κίνηση των αυτοκινήτων στις μεγάλες πόλεις της χώρας, μειώθηκε κατά 15% έως 20%, εξ αιτίας της ακριβής βενζίνης και των γενικότερων οικονομικών μέτρων που ελήφθησαν λόγω της κρίσης. Κι αντί η κυβέρνηση να ενθαρρύνει αυτή την αποσυμφόρηση των πόλεων από τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και να ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν περισσότερο τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, έρχεται και ακριβαίνει τα εισιτήρια για την αστική συγκοινωνία κατά 40% !!

Η αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο υφυπουργός Υποδομών Σπύρος Βούγιας, εξήγγειλε ότι η αύξηση των εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα γίνει από την 1η Φεβρουαρίου,
Ο κ. Βούγιας έκανε γνωστό ότι τα εισιτήρια στην πρωτεύουσα θα αυξηθούν σε 1,20 ευρώ για τις απλές διαδρομές και σε 1,40 για τις συνδυαστικές, με διάρκεια ισχύος τα 90 λεπτά. Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα θα διατίθεται προς 45 ευρώ, από 35 σήμερα.
Ο κ. Βούγιας τόνισε πως έγινε προσπάθεια οι αυξήσεις να είναι όσο το δυνατό πιο ήπιες και να υπάρχει διάκριση μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιούν τα μέσα για μία διαδρομή και των άλλων που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλές διαδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου