Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Καμώματα "παραγόντων" απέναντι στον Δήμο Θερμαϊκού


Περιμέναμε να τελειώσουν οι αγώνες του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, για να αναφερθούμε στην άκρως απαράδεκτη στάση του προεδρείου της «Αναγέννησης» Επανομής απέναντι στη διοίκηση και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού. Μία στάση η οποία όχι μόνο δεν συνάδει με την 85χρονη ιστορία της «Αναγέννησης», αλλά και θυμίζει «καμώματα» ποδοσφαιροπατέρων άλλων εποχών. Πως όμως έχει το θέμα;

Τον περασμένο Μάρτιο, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών», Νίκος Παράσχου, είχε προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 50.000 ευρώ για να μπορέσει η «Αναγέννηση» να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό που κάνει και να επιτύχει την άνοδο της ομάδας στη Β΄ Εθνική κατηγορία. Η απάντηση της διοίκησης και συγκεκριμένα του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Κούτουκα ήταν ότι συμπαραστέκεται μεν στην ομάδα, όμως λόγω των άσχημων οικονομικών του δήμου δεν μπορεί να διαθέσει ποσό μεγαλύτερο των 10.000 ευρώ.
Ακολούθησε σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η απόφαση να ενισχυθούν όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες της περιοχής, προκειμένου να μπορούν να συντηρούν τα δημοτικά γήπεδα που χρησιμοποιούν, ώστε να μην καταστραφεί ο χλοοτάπητάς τους. Στο πλαίσιο αυτό, ενεγράφη και το ποσό επιχορήγησης των 10.000 ευρώ προς την «Αναγέννηση» Επανομής, παρότι χρησιμοποιεί ιδιόκτητο γήπεδο και όχι δημοτικό.
Μετά από αυτό, η διοίκηση της «Αναγέννησης» απέστειλε μία επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, σε εξαιρετικά έντονο ύφος, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «προκλητική» από όλες σχεδόν τις παρατάξεις, αφήνοντας παράλληλα και κάποια υπονοούμενα για τους Επανομίτες δημοτικούς συμβούλους ότι δεν θα τους…ξεχάσει.
Κάτι επίσης που εξόργισε τους δημοτικούς συμβούλους είναι ότι η επιστολή του Δ.Σ. της «Αναγέννησης» δεν στάλθηκε δια της κανονικής οδού και απευθυνόμενη στο Σώμα δια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, αλλά την παρέδωσε για να την αναγνώσει στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Θανάση Μπαλασά, γεγονός που θεωρήθηκε ως απαράδεκτο.  
Όπως ανέφερε η διοίκηση της «Αναγέννησης» στην επιστολή της, «η προηγούμενη απόφαση επιχορήγησης, με 10.000 ευρώ, αποτελεί ουσιαστικά πράξη υποβάθμισης και απαξίωσης της ομάδας,  στο βαθμό που την κατατάσσει στην ίδια θέση με ομάδες άλλων διαμερισμάτων του Δήμου που βρίσκονται μέχρι και τέσσερις κατηγορίες πιο κάτω»
Παράλληλα, πάντα με εριστικό ύφος, τα μέλη της διοίκησης της «Αναγέννησης» δήλωναν ότι δεν αποδέχονται την επιχορήγηση, θεωρώντας ότι τους προσβάλλει, και ζητούσαν αναθεώρηση της απόφασης και αποκατάσταση του σωματείου της Αναγέννησης. 
Με το που τελείωσε την ανάγνωση της επιστολής, προκλήθηκε έκρηξη των περισσοτέρων μελών του δημοτικού συμβουλίου με φωνές του στυλ «τι πράγματα είναι αυτά», «είναι απαράδεκτη η επιστολή», «να την επιστρέψουμε πίσω». Ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε ούτε ένας σύμβουλος, της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης που να υπερασπίστηκε τη διοίκηση της «Αναγέννησης» για το ύφος της επιστολής της.
«Δεν δέχομαι αυτό το προσβλητικό κείμενο», δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κυριάκος Στεφανίδης, ενώ ο σύμβουλος κ. Γιάννης Τσακμάκας επισήμανε ότι η επιστολή είναι απαράδεκτη τόσο ως προς το κείμενό της, όσο και για το ότι έπρεπε να απευθυνθεί στο προεδρείο.
«Προσβλητικό για το σύνολο των μελών του δημοτικού συμβουλίου», χαρακτήρισε το κείμενο της επιστολής και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κωστής Κούτουκας, παρατηρώντας επιπροσθέτως: «Όχι μόνο δεν απαξιώσαμε την «Αναγέννηση» Επανομής, όπως διατείνονται οι διοικούντες της, αλλά απεναντίας, με πόνο ψυχής και με βάση τα δραματικά οικονομικά του δήμου, αποφασίσαμε να διαθέσουμε το ποσό των 10.000 ευρώ. Μακάρι να μπορούσαμε περισσότερα. Αλλά από κει και πέρα, εκβιαστικά διλήμματα δεν δεχόμαστε».
Ένα σημείο της επιστολής της «Αναγέννησης» σχολίασε και ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, υπογραμμίζοντας: «Προειδοποιούν οι αθλητικοί παράγοντες της «Αναγέννησης» στο κείμενό τους ότι «ας προσέξουν οι σύμβουλοι της Επανομής».  Φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκαν ότι ο δήμος μας είναι πλέον ενιαίος και ότι εμείς δεν χωρίζουμε τους δημότες και τους συμβούλους τοπικιστικά, αλλά σε αυτό τον δήμο όλοι είναι ίσοι μεταξύ ίσων».
Παρεμβαίνοντας  ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση», κ. Γρηγόρης Παραδείσης, πρότεινε να αποσύρει η διοίκηση της «Αναγέννησης» την επιστολή αυτή, να μην δημιουργηθεί  κανενός είδους «βεντέτα» μεταξύ δήμου και ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά απεναντίας, να επιδιωχθεί ώστε να έρθουν πιο κοντά και οι δύο πλευρές.
Σημειώνουμε ότι όχι μόνο δεν εισακούστηκαν οι προτροπές του κ.Παραδείση, αλλά την επομένη ημέρα το πρωί η διοίκηση της «Αναγέννησης» Επανομής , αντί να αποσύρει την επιστολή,  συνεχίζοντας την ίδια εριστική και προκλητική της στάση προς τη δημοτική αρχή, επέδωσε πρωτοκολλημένη την επιστολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκο Στεφανίδη.    

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΤΟΣ.
    ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΣΕΤΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΜΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή