Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και το ροζ σκάνδαλο ... Στρος Καν

Ακούμε συνεχώς από το πρωί της Κυριακής, που προέκυψε η είδηση από τη Νέα Υόρκη για την σύλληψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι ανήσυχη σχετικά με το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Γάλλο πολιτικό στο τιμόνι του ΔΝΤ, καθώς αυτός είχε ακολουθήσει σχετικά φιλελληνική πολιτική στο θέμα της αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους.

Όπως λένε οι σχετικές πληροφορίες, ο κ. Στρος Καν και οι συνεργάτες του είχαν καταλήξει σε πρόταση προς την Ανγκελα Μερκελ, με την οποία θα αντιμετωπίζονταν αποτελεσματικά το ελληνικό χρέος. Πηγή του ΔΝΤ δήλωσε ότι μόνο εκείνος είχε το πολιτικό κύρος να πείσει τους Ευρωπαίους.
Ο πρώην πλέον, επικεφαλής του ΔΝΤ, θα ζητούσε από τη γερμανίδα καγκελάριο, να συνεργαστούν για την κρίση χρέους στην Ευρώπη γενικότερα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι απειλές εναντίον της Ευρωζώνης.
Πλέον κρίσιμη είναι η πορεία του ελληνικού δανεισμού για τις χρονιές 2012 και 2013. 

Σίγουρα το ΔΝΤ έχει μία σταθερή πορεία, ανεξάρτητα από το άτομο που θα βρεθεί στο τιμόνι του. Όμως και τα πρόσωπα κάποιες φορές παίζουν σημαντικό ρόλο. Επομένως, αυτό που μπορούμε να πούμε, παραφράζοντας τη σχετική παροιμία  είναι ότι "ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο ... Στρος Καν"!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου