Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Δήμος Θερμαϊκού: "Μετάγγιση" καυσίμων στα απορριμματοφόρα!!

Η βαθειά οικονομική κρίση, που πλήττει τη χώρα, εκτός των άλλων, έχει άμεση επίπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δήμος Θερμαϊκού, καθώς η δυσχερής οικονομικά θέση στην οποία βρίσκεται και η αγωνιώδης προσπάθεια της διοίκησής του για την εξεύρεση πόρων, ώστε να μην νεκρώσει η λειτουργία του δήμου, μετατρέπεται πολλές φορές σε εφιάλτη.

Υπήρξε μέρα, όπως παραδέχτηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κώστας Βογιατζής, που δεν υπήρχαν καύσιμα για να κινηθούν τα οχήματα καθαριότητας και αναγκάστηκαν οι υπάλληλοι του δήμου να κάνουν «μετάγγιση» πετρελαίου από άλλα δημοτικά οχήματα στα απορριμματοφόρα ώστε να μπορέσουν αυτά να βγουν στους δρόμους και να μαζέψουν τα σκουπίδια.
Τα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιοχής, δεν δίνουν πλέον πίστωση στο δήμο κι εκεί που υπήρχε πριν πολύμηνη ανοχή στην εξόφληση των σχετικών τιμολογίων, τώρα, μετά από απαίτηση και των εταιριών καυσίμων, απαιτούν την άμεση καταβολή των οφειλόμενων ποσών.
Αυτός είναι και ο λόγος, της οικονομικής στενότητας, που ακινητοποιήθηκε το λεωφορειάκι των 15 θέσεων που εκτελούσε τη ενδοδημοτική συγκοινωνία της Μηχανιώνας τα τελευταία δύο χρόνια, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Το θέμα, έφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, επισημαίνοντας πολύ σωστά ότι η διακοπή, τους τελευταίους 4 μήνες της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας  στη Μηχανιώνα, είχε σαν συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι οικισμοί της περιοχής, να μην μπορούν να μετακινηθούν οι ηλικιωμένοι και οι μικροί μαθητές να δυσκολεύονται να πάνε στα σχολεία τους.
Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ανέφερε ότι η διακοπή της κυκλοφορίας του λεωφορείου είναι προσωρινή, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων του δήμου και εξ αιτίας των οποίων έρχονται στιγμές που δεν μπορούν να κινηθούν τα απορριμματοφόρα. «Τα πρατήρια πριν μας χορηγούσαν πίστωση, έχοντας και τη σχετική ανοχή από τις εταιρίες. Τώρα αυτά κοπήκανε με το μαχαίρι», παρατήρησε ο δήμαρχος. Και σημείωσε ότι στόχος της διοίκησης του δήμου είναι να μπορέσει να λειτουργήσει ενδοδημοτική συγκοινωνία μεταξύ όλων των διαμερισμάτων του δήμου και μάλιστα σε συνδυασμό με τη δημιουργία της θαλάσσιας συγκοινωνίας. 

1 σχόλιο:

  1. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι άπαξ δια παντός: Διάλογο με ανώνυμους υβριστές, δεν ανοίγουμε από αυτές εδώ τις στήλες. Τα "Μηχανιώτικα Νέα" δεν πρόκειται να γίνουν βήμα κουτσομπολιών, ούτε και χώρος για να βγάζουν κάποιοι τα απωθημένα τους. Ήταν λάθος μας που απαντήσαμε, σε αυτή την ανάρτηση, στα σχόλια κάποιου ανώνυμου, πιστεύοντας ότι έγραφε καλοπροαίρετα. Διαπιστώσαμε όμως ότι πρόκειται για γνωστό τυφλοπόντικα των blogs, που μας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν, κι έτσι αναγκαστήκαμε να του δείξουμε "πόρτα". Ευχαρίστως δημοσιεύουμε σχόλια αναγνωστών μας, εφόσον όμως έχουν το θάρρος της γνώμης και βάλουν τα στοιχεία τους. Διαφορετικά, τα ανώνυμα υβριστικά σχόλια θα καταλήγουν στο καλάθι των απορριμμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή