Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Συνεργασία χρειάζεται για να λυθεί το αποχετευτικό της Επανομής, όχι βεντέτα

Δεν θα βγει σε καλό, πιστεύουμε, η περίεργη «βεντέτα», την οποία άνοιξε με τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού η συντονιστική επιτροπή φορέων της Επανομής, με αφορμή την αναβολή, κατά πέντε ημέρες της συγκέντρωσης των κατοίκων για την ενημέρωση σχετικά με το έργο της αποχέτευσης και τις ασφαλτοστρώσεις των δρόμων.
Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση και σε εριστικό ύφος, η συντονιστική επιτροπή (αλήθεια, γιατί δεν βγαίνουν να μας πουν τα ονόματα αυτών που την απαρτίζουν) επιτίθεται κατά του δημάρχου Θερμαϊκού κατηγορώντας τον για «αυταρχισμό», «παραπλάνηση», «ανούσιους λόγους», «έλλειψη σεβασμού και εμπιστοσύνης» προς τους δημότες, «μεθόδευση» και άλλα.
Καταλαβαίνουμε το ενδιαφέρον για την αποπεράτωση του έργου της αποχέτευσης, ένα θέμα που απασχολεί όλους τους κατοίκους της Επανομής. Όπως επίσης έχουν σε ένα βαθμό δίκαιο όσοι διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στο ζήτημα αυτό. Κι εμείς το επισημάναμε εδώ και καιρό, ζητώντας να ληφθούν οι έστω δύσκολες  αποφάσεις για την ολοκλήρωση της αποχέτευσης.
Θα πρέπει όμως όλοι να αντιληφθούν ότι το έργο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί με πολεμική κατά του δημοτικής αρχής, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του δημάρχου, με απαξιωτική στάση κατά του συνόλου του έργου. Καθώς και παρά τα όσα αναφέρουν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, το αποχετευτικό δίκτυο μέσα στον οικισμό της Επανομής θα είναι άχρηστο, εάν δεν κατασκευαστεί και ο αγωγός με τα απαραίτητα αντλιοστάσια που θα διοχετεύουν τα λύματα προς τον σταθμό βιολογικού καθαρισμού του Αγγελοχωρίου.
Χρειάζονται λοιπόν οι πιέσεις των φορέων της Επανομής για την επίσπευση των εργασιών της αποχέτευσης και των ασφαλτοστρώσεων, όμως πάντα με εποικοδομητική στάση, με υποδείξεις, ουσιαστική συνεισφορά και όχι με επιθέσεις και αντιπαλότητες που αποκαλύπτουν μία αντιπολιτευτική καθαρά διάθεση.
Θέλουμε να πούμε καταλήγοντας ότι στη δύσκολη εποχή που όλοι μας βιώνουμε αλλά και με τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Θερμαϊκού, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για συγκρούσεις, διαχωρισμούς, τοπικούς ανταγωνισμούς ή επιζήμιες αντιπαλότητες. Εάν δεν επικρατήσει το πνεύμα της συνεργασίας και γίνουμε όλοι σαράντα κομμάτια, τότε, όχι μόνο τα προβλήματα δεν πρόκειται να επιλυθούν, αλλά θα αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο.

Η Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των φορέων της Επανομής
Η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των φορέων της Επανομής, που εκδόθηκε σαν απάντηση στην πρωτοβουλία του δημάρχου Θερμαϊκού να μεταθέσει κατά πέντε ημέρες την πραγματοποίηση της ενημερωτικής συγκέντρωσης για την αποχέτευση και τις ασφαλτοστρώσεις, έχει ως εξής:
«Η συγκέντρωση των φορέων της Επανομής που ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Μαΐου, ακυρώνεται με ευθύνη του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Αλεξανδρή.
Ο δήμαρχος, παρά την έγκαιρη ενημέρωση του, αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μας ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετέχει στην συγκέντρωση μας, αλλά θα κάνει την δική του συγκέντρωση στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα στις 27 Μαΐου.
Οι λόγοι που επικαλείται είναι ανούσιοι και παραπλανητικοί. Γιατί αυτό που ενδιαφέρει τους δημότες Επανομής σήμερα, είναι να ολοκληρωθεί η αποχέτευση μέσα στην πολη μας και να ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι, άμεσα. Η δημοπράτηση του έργου εκτός οικισμού, μας απασχολεί κατά δεύτερο λόγο και ποτέ δεν τέθηκε σαν όρος για την ενημέρωσή μας.
Η μεθόδευση αυτή της δημοτικής αρχής, εκθέτει τους φορείς στα μάτια των δημοτών, δηλώνει έλλειψη σεβασμού και εμπιστοσύνης προς τους δημότες και παράλληλα έναν αυταρχισμό αφού αποφάσισε μονομερώς χωρίς καμιά προηγούμενη συνεννόηση με τους φορείς.
Τέτοιες πρακτικές αλλοιώνουν τον θεσμοθετημένο ρόλο των αντιπροσώπων μας και τους εκθέτουν στην τοπική κοινωνία. Η ευθύνη είναι όλη δική τους.
Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών για την εξέλιξη αυτή.
Το συντονιστικό των φορέων».

3 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με τις περισσότερες επισημάνσεις σας . Θα προσθέσω επιπλέον πως είναι τοπικιστές και ρατσιστές και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την απάντηση τους . Τούς ενδιαφέρει μόνο ο οικισμός και όχι η περιοχή εκτός οικισμού όπου ζούν ως επι το πλείστον ξένοι (μη γηγενείς Επανομήτες), οι κολοπλέντες όπως τους αποκαλούν.
    Τα θέλουν όλα δικά τους . ΉΘέλαν η ομάδα τους να επιχορηγηθεί με 50.000 ευρώ και πήραν 18.000 και τους φάνηκαν λίγα , πήραν 5.000 ευρώ για τα αργύρια όταν άλλες κοινότητες του Δήμου δεν πήραν δραχμή για ανάλογες εκδηλώσεις και τώρα θέλουν να ασφαλτοστρωθεί όλη η Επανομή , χωρίς να σκευθούν τι θα γίνουν οι άλλες Δημοτικές και Τοπικές Κοινοτικές . Εμείς βιόσαμε την αδικία στο πετσί μας και τους ξέρουμε καλά καιρός να τους γνωρίσετε κι εσείς απ' όλες τις πλευρές .
    Περιμένετε , πίσω έχει η αχλάδα την ουρά , ακόμη είναι νωρίς . Και μη βιαστείτε να με χαρακτηρίσετε γιατί θα διαψευστείτε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι σωστό πάντως, να μην γενικεύουμε. Και εάν κάποιοι μεμονωμένοι ενεργούν απερίσκεπτα και προκλητικά, στο όνομα των "φορέων της Επανομής", δεν χρειάζεται να βάζουμε όλους τους Επανομίτες "σε ένα τσουβάλι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Κουζινόπουλε αντιλαμβάνομαι πως εκ της θέσεως σας αυτά πρέπι να πείτε . Μόνο μεμονωμένοι δεν είναι αλλά πρόκειται για την πλειοψηφία. Οι λίγοι δεν μπορούν να εκδίδουν τέτοιες ανακοινώσεις στο όνομα των πολλών . Θα πρέπει να γνωρίζετε όμως πως , στην Επανομή εάν υπάρχουν και κάποιοι με διαφορετικό τρόπο σκέψης (μετρημένοι στα δάκτυλα), χάνονται μέσα στους πολλούς , δεν ακούγεται η φωνή τους. Πάντως οι διοικούντες τις 2 τελευταίες τετραετίες έδειξαν έμπρακτα πως δεν έχουν αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο σκέψης . Και οι διοικούντες είναι τμήμα της κοινωνίας της Επανομής και αποτελούν τον καθρέπτη τους .
    Επειδή κ. Κουζινόπουλε ξέρω πως παρακολουθείται τα Δημοτικά Συμβούλια είμαι πεπεισμένος πως αργά ή γρήγορα θα με θυμηθείτε και θα με δικαιώσετε .
    Λίγο υπομονή . Στην πορεία θα σας αποκαλύπτω διάφορα που ίσως δεν τα γνωρίζετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή