Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Εντατικά προετοιμάζονται τα "Μηχανιώτικα 2011"

Οι γυναίκες της Ν.Μηχανιώναςσ παρακολουθούν θεατρική παράσταση και όπως
φαίνεται την απολαμβάνουν, στα "Μηχανιώτικα 2009", στο υπαίθριο θεατράκι
Εντατικά, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Μηχανιώτικα 2011», που διοργανώνει  η δημοτική κοινότητα Νέας Μηχανιώνας του δήμου Θερμαϊκού από τις 14 έως και τις 17 Ιουλίου.
Πρόκειται για  πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Νέα Μηχανιώνα επί σειρά ετών, συνδυάζοντας τον πολιτισμό με την παράδοση και αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, από την δημιουργία της Νέας Μηχανιώνας το 1923, με την εγκατάσταση των προσφύγων από την παλιά Μηχανιώνα, που βρίσκεται στα παράλια της χερσονήσου της Κυζίκου, στη Μικρά Ασία, μέχρι σήμερα.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των «Μηχανιώτικων 201», δημοτικός σύμβουλος κ.Γιάννης Τσακμάκας «παρόλο που, λόγω της κρίσης,  ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων, είναι φέτος κατά επτά φορές χαμηλότερος από τις προηγούμενες χρονιές, θα προσπαθήσουμε εντούτοις μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν.Μηχανιώνας  που είναι συνδιοργανωτής, να κάνουμε κάτι αντάξιο του θεσμού».
Ο κ. Τσακμάκας σημείωσε ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια τα «Μηχανιώτικα» στηρίζονται κυρίως στην εθελοντισμό και στην κατάθεση ψυχής πολλών ανθρώπων, όπως και στις χορηγίες των επαγγελματιών του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου