Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Χάνεται οριστικά για τη Μηχανιώνα το Διεθνές Πανεπιστήμιο;

Τι γίνεται με το Διεθνές Πανεπιστήμιο; Χάθηκε οριστικά για τη Νέα Μηχανιώνα και γενικότερα για το Δήμο Θερμαϊκού;  Όπως διαβάζουμε σε κάποια δημοσιεύματα, το σημαντικό αυτό πανεπιστημιακό ίδρυμα, όχι μόνο δεν πρόκειται να εγκατασταθεί στην περιοχή μας, αλλά το πιθανότερο είναι να φύγει και από το αγρόκτημα της Θέρμης (κτίριο ΠΑΣΕΓΕΣ), όπου στεγάζεται σήμερα και να μεταφερθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ήδη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προτίθεται να παραχωρήσει  το χώρο του πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424 για την εγκατάστασή του, ενώ και ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε πρόσφατα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ότι προσπαθεί να μετατρέψει το Διεθνές Πανεπιστήμιο σε τμήμα του ΑΠΘ!
Ήδη ο δήμαρχος Θέρμης κ. Παπαδόπουλος ετοιμάζεται να αντιδράσεις για το ενδεχόμενο αυτό, ενώ στο δήμο Θερμαϊκού κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με την υπόθεση.
Και να σκεφθεί κανείς ότι κάποιοι στις δημοτικές εκλογές του 2006 είχαν στηρίξει την επανεκλογή τους στις φιέστες για την «οριστική εγκατάσταση του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Μηχανιώνα»!!

4 σχόλια:

  1. Και να σεκεφθεί κάποιος άλλος αγαπητέ κ.Κουζινόπουλε ότι στις δημοτικές εκλογές του 2006 κάποιοι είχαν στηρίξει την αντισυγκέντρωση τους στην συγκέντρωση Μαυρομάτη για τον απολογισμό της διοίκησης για το έτος 2005 στα υποτιθέμενα ψέματά του όσον αφορά το Διεθνές Πανεπιστήμιο. Ευτυχώς για τα πολιτικά δρώμενα του τότε Δήμου Μηχανιώνας,ήλθε με δήλωσή του στην Διεθνή Εκθεση θεσσαλονίκης ο τότε Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής,την άλλη μέρα να ανακοινώσει την ίδρυση του Δ. Πανεπιστημίου στον Δήμο μας,σε πείσμα όσων ήθελαν το αντίθετο. Αυτά τα ολίγα, για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να μην ξεχνούν οι παλαιότεροι.Επειδή λοιπόν το νόμισμα έχει δύο όψεις και δεν νομίζω ότι εσείς βλέπετε μόνο την μία, θα ήθελα με την δύναμη που σας δίνει η πένα και το SITE σας να προσπαθήσετε να ξυπνήσετε τους διοικούντες απ'τον βαθύ τους ύπνο. Εκτός και αν αυτό θέλουν για να επιβεβαιωθούν και να μην είναι ανακόλουθοι με τα τότε λεγόμενα τους. ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ. Κουζινόπουλε , οι Δημότες με την ψήφο τους (μέσα σ΄αυτούς είστε κι εσείς)είπαν στον κ. Μαυρομάτη : Εμείς δεν θέλουμε το Διεθνές Πανεπιστήμιο και τον έστειλαν στην αντιπολίτευση.
    Τώρα έρχεστε εσείς ο ίδιος και ζητάτε να αντιδράσει ο κ. Μαυρομάτης . Δεν είναι αντιφατικό και παράλογο ; Δεν έχετε συνηδειτοποιήσει πως άλλοι διοικούν ; Και μη μου απαντήσετε από που βγάζω τέτοια συμπεράσματα από το κείμενο ;
    Ξέρω πολύ καλά τι λέω . Τα υπονοούμενα σας βγάζουν μάτι . Και που να μην τον εκτιμούσατε !
    Περιμένω την έρυνα σας για τις σικέ δημοπρασίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοβαρολογείτε τώρα; Αυτό είπαν οι δημότες στις εκλογές; Να μην γίνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο; Εμείς πάντως, με απανωτά δημοσιεύματά μας, εδώ και ένα χρόνο, είχαμε καταγγείλει ότι η υπόθεση του Διεθνούς Πανεπιστημίου χάθηκε οριστικά για τη Μηχανιώνα ακόμη από το έτος 2008 όταν η τότε δημοτική αρχή δεν φρόντισε για την εξεύρεση χώρου στην περιοχή που θα στέγαζε το σημαντικό αυτό πανεπιστημιακό ίδρυμα.
    Όσο για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, είναι τόσο η διοίκηση του δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Αλεξανδρή, όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με τον Γιάννη Μαυρομάτη, τον Λάκη Οικονομίδη, τον Νίκο Παράσχου, τον Γρηγόρη Παραδείση και την Ντίνα Μόραλη να συσκεφθούν όλοι μαζί για το πως, έστω αυτή την ύστατη στιγμή, θα διεκδικήσουν την εγκατάσταση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στην περιοχή που χωροθετήθηκε, στη Νέα Μηχανιώνα. Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάποιοι θρασύτατοι τυφλοπόντικες, ενοχλημένοι σφόδρα από τα όσα γράφουμε, μαθημένοι να βρίζουν μέσα από την ανωνυμία τους, και επειδή από τότε που ασχοληθήκαμε με τα κοινά στην περιοχή, τους χαλάσαμε τα σχέδιά τους και τις αρλούμπες που μέχρι τότε σέρβιραν στους συνδημότες μας, (βλέπε «επενδύσεις Καντάφι στη Μηχανιώνα»), παρεμβαίνουν κάθε τόσο χύνοντας – σε διατεταγμένη πάντα υπηρεσία- χολή εναντίον μας.
    Κι εκεί που είχαν λουφάξει για κάποιο καιρό, μετά τις επισημάνσεις μας ότι εάν δεν σταματήσουν τον κατήφορό τους θα αναγκαστούμε να απευθυνθούμε στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον οχετό που εξαπολύουν, επανήλθαν τώρα προσπαθώντας να αντικρούσουν όσα γράψαμε σχετικά με την οριστική απώλεια για την Ν.Μηχανιώνα και την ευρύτερη περιοχή μας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.
    Δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάλογο με τέτοια άτομα, γιαυτό και διαγράψαμε την ανάρτηση του. Θέλουμε όμως να θυμίσουμε σε όλους, κυρίως στους εκατοντάδες φανατικούς πλέον αναγνώστες μας που καθημερινά επισκέπτονται τα «ΜΗΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ», ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με το θέμα. Ακόμη από τις 16 Οκτωβρίου 2010, ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, γράφαμε για την υπόθεση αυτή:

    Τι γράφαμε πριν 8 μήνες
    «…Παρ΄ όλα τα λόγια του αέρα που προεκλογικά ξεφουρνίζονται, δυστυχώς το Διεθνές Πανεπιστήμιο χάθηκε οριστικά για τη Μηχανιώνα και ας πάει να λέει ότι θέλει ο απερχόμενος δήμαρχος.
    Ρωτήσαμε κορυφαίο μέλος της διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ για συντομία), εάν υπάρχει περίπτωση να έλθει ποτέ στη Μηχανιώνα το ανώτατο αυτό πνευματικό ίδρυμα.
    -«Είναι πλέον πολύ δύσκολο, έως αδύνατο», μας απάντησε.
    -Για ποιο λόγο; ξαναρωτήσαμε.
    -«Από την ώρα που εγκαταστάθηκε, έστω προσωρινά, στο κτίριο της ΠΑΣΕΓΕΣ, στη Θέρμη, δεν υπάρχει πλέον περίπτωση μετακίνησής του στη Μηχανιώνα. Καθώς, «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Ενώ σ΄ αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, ούτε λόγος φυσικά μπορεί να γίνει για τη διάθεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για νέες κτιριακές εγκαταστάσεις».
    - Όταν αποφασίστηκε να γίνει η προσωρινή εγκατάσταση, μπορούσε αντί για το κτίριο της ΠΑΣΕΓΕΣ, να λειτουργήσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Μηχανιώνα; Επιμείναμε εμείς.
    -«Φυσικά, εάν ο Δήμος Μηχανιώνας κινητοποιούνταν και μας εύρισκε ένα κατάλληλο χώρο. Όμως ο κ. Μαυρομάτης εκείνη τη χρονική στιγμή, δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον», ήταν η απάντηση που εισπράξαμε από το κορυφαίο διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Πανεπιστημίου».
    Αυτή ήταν η συνομιλία, όπως αυτούσια την παραθέσαμε σε εκείνο το δημοσίευμά μας, στις 16 Οκτωβρίου 2010. Όποιος θέλει, μπορεί να διαβάσει ολόκληρο εκείνο το άρθρο μας πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο. Γιατί εμείς από αυτό εδώ το Blog κάνουμε αντικειμενική δημοσιογραφία και όχι … ξεκατίνιασμα, όπως θέλουν μερικοί:
    http://mixaniwna.blogspot.com/2010/10/blog-post_4410.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή