Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Πεντακάθαρη πλέον η παραλία της Νέας Μηχανιώνας

Μία ομάδα από τους εθελοντές. Υπήρχαν και άλλοι που
καθάριζαν σε άλλα σημεία και δεν φαίνονται στη φωτογραφία
«Τζάμι» έκαναν την παραλία της Νέας Μηχανιώνας οι φίλοι της «Πρωτοβουλίας Εθελοντών Θερμαϊκού», που για τέσσερις περίπου ώρες σάρωσαν κάθε άχρηστο αντικείμενο που υπήρχε σε μία μεγάλη παραθαλάσσια έκταση, από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, μέχρι την περιοχή της εγκαταλειμένης  δημοτικής πλαζ, μπροστά από το εξοχικό κέντρο «Ρετσέλης» και τη σκάλα, γεμίζοντας δεκάδες μεγάλες σακούλες με σκουπίδια.


....Και έτσι μετά !!
Οι εθελοντές της Πρωτοβουλίας, μάζεψαν πεταμένα μπουκάλια, άδεια κουτάκια αναψυκτικών, πλαστικές σακούλες, ξύλα, σκισμένα δίχτυα, κιβώτια από φελιζόλ, χαρτιά, μέχρι και τις γόπες τσιγάρων που ήταν πεταμένα στην παραλία, ξεβρωμίζοντάς την.
Έτσι ήταν πριν.....
Αρωγός στην προσπάθεια αυτή, ήταν ο δήμος Θερμαϊκού που προμήθευσε τους εθελοντές με σακούλες, γάντια, τσουγκράνες και αξίνες, ενώ ένας εθελοντής με το τρακτέρ του, έκανε φρέζα, κόβοντας τα χόρτα και καθαρίζοντας την άμμο. Άλλος εθελοντής, έβαψε με ασβέστη το χώρο στο ανοιχτό δημοτικό θεατράκι της περιοχής Πεύκων, όπου θα πραγματοποιηθούν εκεί σύντομα πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Μία άλλη ομάδα εθελοντών στο υπαίθριο θεατράκι
Ήταν η πρώτη προσπάθεια της «Πρωτοβουλίας Εθελοντών Θερμαϊκού», οι φίλοι της οποίας θα συγκεντρωθούν την προσεχή Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 8 μμ, στο χώρο της Καψαλάκειου Πολιτιστικής Στέγης για να καθορίσουν τον επόμενο χώρο που θα καθαρίσουν και μάλλον, όπως ακούστηκε, θα είναι η περιοχή του Ποταμού στην Επανομή.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου