Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων στις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ

Nέος κύκλος καθημερινών κινητοποιήσεων σε όλες τις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ, αρχίζει από σήμερα. Οι κινητοποιήσεις αυτές θα κορυφωθούν την Πέμπτη με την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις τράπεζες.
Σε θέση μάχης βρίσκονται οι 24.000 εργαζόμενοι της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα, που θα κάνουν απεργία διαρκείας με 48ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, εάν το μεσοπρόθεσμο προβλέπει την περαιτέρω μετοχοποίηση της εταιρείας. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, το πλέον ισχυρό συνδικάτο της χώρας, εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμη και στην κατάληψη των ορυχείων αλλά και των εργοστασίων της εταιρείας.
Το μεγάλο ραντεβού των εργατικών συνδικάτων έχει δοθεί στις 15 Ιουνίου, στη νέα γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ημέρα κατά την οποία πολλοί εκτιμούν πως το πολιτικό θερμόμετρο θα βρεθεί στα ύψη.
Από σήμερα έως και την Παρασκευή οι δικαστικοί υπάλληλοι προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας (12 μ. έως 3 μ.μ.) διαμαρτυρόμενοι για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου