Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Θ.Πάγκαλος: "Προσωπικές απόψεις όσα είπα για τους αγωνιστές του ΄21"


«Κάποιοι θέλουν να πείσουν ότι κάτι τρέχει, αλλά δεν τα κατάφεραν», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ανέφερε ότι συμφωνεί σε όλα με την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει λόγο να κάνει "ηρωική έξοδο". Όπως τόνισε, στο παρελθόν έχει φύγει δύο φορές από την κυβέρνηση, επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη, και αυτό διότι υπήρχε ουσιαστική πολιτική διαφωνία για την υπόθεση Οτσαλάν και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο συνάντησής του με τον πρωθυπουργό σημείωσε: "Μην είστε τόσο σίγουροι ότι ο πρωθυπουργός θέλει να με δει. Κάτι ξέρω εγώ που το λέω".

Διευκρινίσεις για το Κατάρ
Ο Θ. Πάγκαλος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Κατάρ. Όπως δήλωσε, είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και αξιωματούχους της χώρας, ενώ τόνισε ότι το ενδιαφέρον της αραβικής πλευράς για επένδυση στον Αστακό αναθερμάνθηκε, με νέους όρους. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι οι επαφές δεν αφορούσαν στο Ελληνικό και συμπλήρωσε ότι το Κατάρ ενδιαφέρεται για επενδύσεις στον τομέα των τουριστικών ακινήτων.
"Κοπρίτες όσοι διορίστηκαν με ρουσφέτι"
Σχετικά με τις επίμαχες δηλώσεις του για τους δημοσίους υπαλλήλους ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε ότι δεν γενίκευσε τον χαρακτηρισμό "κοπρίτη" και ότι τον απέδωσε στις περιπτώσεις εκείνες που "οι διορισμοί έγιναν με πολιτικό ρουσφέτι". Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει διαφορετικούς χαρακτηρισμούς για αυτές τις περιπτώσεις, όπως "τεμπέληδες" ή "ανίκανους".
Εξέφραζα προσωπικές απόψεις στην Οξφόρδη
Όσον αφορά τώρα στις αναφορές που έκανε σε ομιλία του στην Οξφόρδη, χαρακτήρισε δικαιολογημένη τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή ότι εξέφραζε προσωπικές απόψεις. Δεν μιλούσα για το κυβερνητικό έργο, ούτε μιλούσα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τόνισε. "Έχω και προσωπικές απόψεις", ανέφερε, σημειώνοντας ότι έχει δικαίωμα να τις εκφράζει, όπως για παράδειγμα σχετικά την Ελληνική Επανάσταση.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πάγκαλος σε διάλεξή του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον περασμένο Μάιο φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, ότι «κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους, κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν...». Επίσης, κατά την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ταύτισε τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της κυβέρνησης «με όσους οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων». Ακόμα είπε, ότι την επανάσταση του 1821 την έκαναν «ένα μάτσο αγράμματοι και αδαείς χωριάτες», που μετά την απελευθέρωση ψήφιζαν οποιονδήποτε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου