Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Στο διαδίκτυο όλες οι αποφάσεις του Δήμου Θερμαϊκού

Αρκετές ειδήσεις, προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Λαζαρίδης, με εκπροσώπους τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Σταχυολογούμε μερικές από αυτές:
-Όλες οι αποφάσεις του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα οι δημότες.
-Θα δημιουργήσει ο δήμος Θερμαϊκού ιντερνετικό δημοτικό ραδιόφωνο, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν γρήγορη πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στην περιοχή τους.
-Βελτιώνεται σύντομα το site του δήμου, προκειμένου να γίνει πιο εύχρηστο, να περιλαμβάνει πληροφορίες και στοιχεία και για τα οκτώ δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα, αλλά και να είναι δυνατή η απευθείας, μέσω ίντερνετ, μετάδοση όλων των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

-Τέλος, στη θέση των τριών μηνιαίων εντύπων που εκδίδονταν στους τρεις  δήμους που συνενώθηκαν (Θερμαϊκού, Επανομής και Μηχανιώνας), θα σχεδιαστεί ένα καινούριο έντυπο, το οποίο θα απευθύνεται σε όλους τους δημότες του νέου δήμου και θα είναι ανοιχτό σε όλη την κοινωνία και όλες τις δημοτικές παρατάξεις και όχι μόνο στη διοίκηση του δήμου.
 Όπως δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης  «σαν διοίκηση, δεν θέλουμε κανενός είδους ανοχή. Επιδιώκουμε την καλόπιστη κριτική και τις υποδείξεις των ΜΜΕ. Απλώς, αυτό που ζητάμε, είναι να υπάρχει και η άποψη της δημοτικής αρχής σε κάθε σχετικό δημοσίευμα». Υποσχέθηκε δε ότι θα υπάρχει άμεση απάντηση της διοίκησης σε κάθε θέμα που θα τίθεται από τους δημοσιογράφους.
Τόσο ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης όσο και ο παριστάμενος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,  Κυριάκος Στεφανίδης ζήτησαν από τους δημοσιογράφους και  τα τοπικά ΜΜΕ τη συμβολή τους, προκειμένου στην απογραφή δεκαετίας, που πρόκειται να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες,  να δηλωθούν όσοι περισσότερο γίνεται κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου