Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τη Δευτέρα τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Κων.Καραμανλή

Ο ανδριάντας του Κων.Καραμανλή στη νέα παραλία,
στο ύψος του δημαρχείου

Κοσμοσυρροή πολιτικών προσωπικοτήτων, αναμένεται ότι θα υπάρξει την προσεχή Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, στις 1 μετά το μεσημέρι, οπότε θα τελεσθούν στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που τοποθέτησε ο κεντρικός δήμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παρών στην εκδήλωση αναμένεται να δώσει ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος παρεμπιπτόντως παρέστη και στην ανάλογη εκδήλωση για τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών τον Μάιο του 2008. Ιδιαίτερα πιθανή θεωρείται και η παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναμένεται να παραστεί και ο πρόεδρος του ιδρύματος “Κ. Καραμανλής” Πέτρος Μολυβιάτης, καθώς και πολλοί νυν και πρώην γαλάζιοι βουλευτές.

Η σχετική τελετή, διοργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης, που έχει ήδη αποστείλει τις προσκλήσεις, τις οποίες υπογράφει ο Γιάννης Μπουτάρης. Όπως αναφέρεται στη συνοδευτική επιστολή που αποστάλθηκε στην πολιτική ηγεσία της χώρας, «η προσφορά του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης είναι γνωστή και έχει σφραγίσει για δεκαετίες την πορεία και την προοπτική της πόλης με μεγάλα έργα. Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, αποτίοντας τον οφειλόμενο φόρος τιμής, αποφάσισε τη φιλοτέχνηση μαρμάρινου ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την τοποθέτησή του στη Νέα Παραλία».
Παρά τις κόντρες που προηγήθηκαν με τη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και τον Γιάννη Μπουτάρη, κεντρική θέση στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα θα έχει ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Παρομοίως και ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο οποίος παρακολουθούσε από κοντά την πρόοδο των εργασιών τοποθέτησης του ανδριάντα ως αντιπρόεδρος του Ιδρύματος “Κωνσταντίνος Καραμανλής”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου