Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε να δικαστεί ο Απ. Γκλέτσος

Σε τακτική δικάσιμο, παραπέμφθηκε από τον εισαγγελέα Λαμίας κ. Θεολογίτη ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, μαζί με τον αντιδήμαρχο Νικ. Τσούμα για να δικαστούν για το γκρέμισμα της μπάρας στα διόδια της Στυλίδας, ενώ προκλήθηκε σοβαρό επεισόδιο με εκπρόσωπο της εταιρείας, ο οποίος προσέφυγε στον εισαγγελέα Λαμίας καταθέτοντας ταυτόχρονα και μήνυση για να συλληφθεί και να δικαστεί ο δήμαρχος με τη διαδικασία του Αυτοφώρου για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ομως το θέμα δεν κλείνει εδώ, αφού η εταιρεία προχώρησε στην επανατοποθέτηση της μπάρας γεγονός που προκάλεσε την αγανάκτηση των κατοίκων της Πελασγίας, πολλοί από τους οποίους ακόμη και για να πάνε στα κτήματά τους πρέπει να καταβάλλουν σχεδόν 2 ευρώ κάθε φορά που θα διέρχονται υποχρεωτικά από τα τοπικά διόδια.
Ο κ. Γκλέτσος κάλεσε για σήμερα τους δημότες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ύψος των διοδίων και αν επιχειρήσει να απομακρύνει τις μπάρες ενδεχομένως να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό και νέα μήνυση και αγωγή εναντίον του. Μάλιστα ο ίδιος σε δήλωσή του δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο «να πρόκειται για σχέδιο πολιτικής εξόντωσής του πριν καλά καλά αναλάβει τα καθήκοντά του».
Ο Απόστολος Γκλέτσος, που κατηγορείται για φθορά ξένης περιουσίας και παρακώλυση συγκοινωνιών, προέβη στην παραπάνω πράξη καθώς, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί αναφέρουν ότι πρέπει να υπάρχει στα διόδια παράπλευρη οδός ώστε να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι χωρίς να πληρώνουν — κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.

«Ο δρόμος υπάρχει, τον ξέρουμε όλοι» είπε μέσα από το κρατητήριο ο Απόστολος Γκλέτσος. «Εμείς δεν παρανομήσαμε. Άλλοι παρανόμησαν γιατί έκλεισαν δημόσιο δρόμο», ενώ όταν ενημερώθηκε ότι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πρόκειται να εκδοθούν 1000 κάρτες ελεύθερης πρόσβασης των διοδίων, οι οποίες θα δοθούν σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής για την εξυπηρέτησή τους, σχολίασε: «Αν αυτό δώσει λύση στο πρόβλημα, έχει καλώς. Αλλιώς, θα ξανανοίξουμε τις μπάρες». Και όταν ρωτήθηκε αν αυτή του η δήλωση δείχνει πως ο ίδιος δεν έχει διάθεση συμβιβασμού, απάντησε: «Στο 100% έχω διάθεση. Δεν έχω κανένα βίτσιο να ξυπνάω ξημερώματα και να τρέχω στο δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου