Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Απολογούνται στην Ε΄ ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι 4 συλληφθέντες

Συνεχίζονταν μέχρι αργά το απόγευμα στην Ε΄ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι απολογίες των τεσσάρων νεαρών που συνελήφθησαν με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Οι τέσσερις συλληφθέντες, προσήχθησαν το μεσημέρι, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, για να απολογηθούν για άλλη υπόθεση για την οποία κατηγορούνται. Πρόκειται για τη συμμετοχή τους σε επίθεση με γκαζάκια, τα ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου 2010, σε φορτηγό της ΔΕΗ που ήταν σταθμευμένο σε εργοτάξιο της επιχείρησης, στη διασταύρωση των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Έντισον, στη Θεσσαλονίκη. Οι τέσσερις ζήτησαν και έλαβαν δίωρη προθεσμία από την ανακρίτρια προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους, οι οποίες ξεκίνησαν μετά τις 2.30 το μεσημέρι. 

Την Παρασκευή, ο εισαγγελέας απήγγειλε βαριές κατηγορίες για τρεις κακουργηματικές πράξεις σε βάρος τόσο των τεσσάρων όσο και της 27χρονης Γερμανίδας, Meyer Fee Marie, η οποία συνελήφθη χθες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις συλληφθέντες νεαροί ετοίμαζαν σειρά επιθέσεων ενόψει της δίκης των μελών της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς»,  με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την εξέταση των ευρημάτων σε Βύρωνα και Ταύρο.
Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, στα ευρήματα που κατασχέθηκαν σε Βύρωνα και Ταύρο, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σχέδιο 6σέλιδης προκήρυξης σε ηλεκτρονική μορφή από το περιεχόμενο της οποίας προκύπτει ότι:
- Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται όνομα, θα αναλάμβανε την ευθύνη για μια σειρά εκρήξεων.
- Αυτή η δραστηριότητα θα πραγματοποιούνταν ως εκδήλωση αλληλεγγύης πριν τη δίκη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα (17-01-2011).
- Προαναγγέλλει συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο οργανώσεων βίας.
- Περιλαμβάνει εκτενείς αναφορές και θεωρητικές προσεγγίσεις με τις οποίες επιχειρούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και τρομοκρατίας.
- Περιλαμβάνει σημεία κριτικής αντιπαράθεσης με την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», όπου διαφοροποιούν τη θέση τους σχετικά με τη δράση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Επιπλέον βρέθηκαν συνθέσεις Δικαστικών Συμβουλίων σε όλη τη χώρα με ορισμένες αξιολογήσεις, διευθύνσεις Αστυνομικών Τμημάτων, σχεδιαγράμματα περιοχών, καθώς και φωτογραφικό υλικό οπλικών συστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου