Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Το "χρυσό" ρεβεγιόν του κ. Θ. Πάγκαλου

Είπαμε να μην ασχοληθούμε με το ρεβεγιόν στο οποίο μετείχε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. Σκεφθήκαμε ότι έχει το δικαίωμα ακόμη και ένα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος να περάσει λίγες ξένοιαστες ώρες με την οικογένειά του. Όταν όμως πληροφορηθήκαμε για το κόστος αυτού του ρεβεγιόν, αγανακτήσαμε. Καθώς σκεφθήκαμε ότι αποτελεί πρόκληση η χλιδή που επιδείχθηκε από τον αντιπρόεδρο μιας «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια συμπατριώτες μας, μετρούσαν και την μπουκιά που έτρωγαν στο λιτό, λόγω κρίσης, τραπέζι τους.
Σήμερα, ήρθε και το μερικό «άδειασμα» Πάγκαλου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το ίδιο γεγονός, αν και όπως όλα δείχνουν, μάλλον δεν είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού να στείλει σπίτι του τον πολυλογά αντιπρόεδρο, ο οποίος κάθε λίγο και λιγάκι με τις δηλώσεις του τα βάζει με κάποια κοινωνική ομάδα ή με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε σήμερα αν αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Πάγκαλου είπε: «Χαρακτηρίζουν αυτόν που τις κάνει τις δηλώσεις και είναι απόψεις αυτού που τις λέει. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει πόσο σέβεται τον πολίτη και το δημόσιο τομέα».
Το «Χρυσό» ρεβεγιόν

Σε μία εποχή που ο λαός στενάζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» πέρασε την Πρωτοχρονιά μαζί με τη γυναίκα του στην πιο ακριβή σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Αθήνας, που κοστίζει 5.400 ευρώ τη βραδιά. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απόλαυσε δείπνο 380 ευρώ με καραβίδες, χαβιάρι και αστακό.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι ο κ. Πάγκαλος ενδέχεται να ήταν φιλοξενούμενος την βραδιά της Πρωτοχρονιάς. Η ένδειξη δίπλα στην κράτηση γράφει “complimentary” (προσφορά τιμής ένεκεν) πράγμα που αποτελεί πολιτικό ζήτημα καθώς το ξενοδοχείο (King George Palace) ανήκει στον επιχειρηματία Δασκαλαντωνάκη ο οποίος έχει χρέη περίπου 600 εκ. ευρώ στο δημόσιο. 
Παράλληλα, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι ο λαός πρέπει να υπομεινει θυσίες, αποτελεί “αισθητικά” τουλάχιστον, ατόπημα πολιτικοί και μάλιστα που κατέχουν σημαίνον κυβερνητικό αξίωμα να συνεχίζουν να επιδίδονται σε χλιδάτες συνήθειες.

Το μενού του ρεβεγιόν 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας το ρεβεγιόν με το «χρυσό» μενού, περιλάμβανε, όπως διαβάζουμε:

«-Καλωσόρισμα με γαλλική σαμπάνια, ποταμίσεις γαρίδες με χαβιάρι και τερίνα φουα γκρα με κρασία Πορτό 
-Κρέμα Παρμαντιέ με ψητές γαρίδες και βασιλικά χτένια
-Αστακό roasted με μανιτάρια ζιρόλ και τομάτα
-Καλκάνι μπραιζε με ριζότο Μιλανέζ και μαύρη τρούφα
-Τουρνεντό από φιλέτο μόσχου Black Angus με φουα γκρα και πράσινα σπαράγγια».
Και στο τέλος, «Χρυσό δάκρυ σοκολάτας Manjari με κομπότ βατόμουρο και διάφανα ζελέ lemon grass» , που δεν ξέρουμε εάν έπεσαν βαριά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Η πολυτελής σουίτα
Και δεν ήταν μόνο ένα απλό Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν αλλά διαμονή όλης της οικογένειας Πάγκαλου στην πιο ακριβή σουίτα του King George, την Royal Penthouse Suite, η οποία καταλαμβάνει έναν ολόκληρο όροφο του ξενοδοχείου.
Είναι επίσης και το γεγονός οτι σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 'Ομιλος Δασκαλαντωνάκη, στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο έχει χρέη 600 εκατομμυρίων σε τράπεζες, Δημόσιο και Ταμεία.

Ο κ. Πάγκαλος όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, απάντησε ότι είχε προσκληθεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο από άλλο μέλος της κυβέρνησης, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με την οικογένεια Δασκαλαντωνάκη. "Τα παιδιά μου με τα παιδιά του Νίκου Σηφουνάκη είναι συμμαθητές και είπαμε να περάσουμε μαζί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ετσι, μαζευτήκαμε όλοι μαζί και σε καμμία περίπτωση δεν πλήρωσα το ποσό των 5.400 ευρώ που κοστίζει η βραδιά."
Και συνέχισε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πάγκαλος: "Πλήρωσα ένα συμβολικό ποσό για να μην θεωρηθεί οτι εκμεταλλεύθηκα την φιλοξενία. Σε καμμία περίπτωση όμως τα ποσά που αναγράφονται".

Ανακοίνωση Δασκαλαντωνάκη
Στο ίδιο... μήκος και η ανακοίνωση που εξέδωσαν τόσο το ξενοδοχείο όπου έγινε το ρεβεγιόν της χλιδής όσο και η κα Μαρί Δασκαλαντωνάκη.
Η κα Δασκαλαντωνάκη, στην ανακοίνωσή της τονίζει πως η κόρη που έχει με τον Νίκο Σηφουνάκη είναι φίλη με τα παιδιά της οικογένειας Πάγκαλου και δεδομένου του φόρτου εργασίας των δυο μελών της κυβέρνησης, ακολούθησαν την επιθυμία των παιδιών τους να υποδεχτούν μαζί το νέο χρόνο. «Απορία και έκπληξη προκαλεί η συστηματική προσπάθεια εκμετάλλευσης φυσιολογικών ανθρώπινων σχέσεων και η παρουσίασή τους ως δήθεν ριάλιτι, πλούσιο σε χλιδή και διαπλοκή», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου