Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Απευθείας πτήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης

Είναι πολύ καλό νέο για τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, η απόφαση της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Turkish Airlines, να αρχίσει πτήσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης. Καθώς με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσει ώστε περισσότεροι Τούρκοι τουρίστες και επιχειρηματίες να επισκέπτονται τη Μακεδονία αλλά και πιο εύκολα οι Έλληνες επισκέπτες να φτάνουν στην Πόλη.Σημειώνεται ότι η γραμμή αυτή έμεινε ανενεργή για δέκα χρόνια. Το 1999 η Turkish Airlines είχε πραγματοποιήσει τις πρώτες πτήσεις προς την Θεσσαλονίκη, οι οποίες όμως διεκόπησαν το 2001, έπειτα από την 11η Σεπτεμβρίου και τις σαρωτικές αλλαγές που επέφερε στην παγκόσμια αεροπορία.
Η Turkish Airlines προγραμματίζει επίσης να αρχίσει νέες πτήσεις προς τις Μάλαγα και Βαλένθια (Ισπανία), Τουλούζ (Γαλλία), Μανίλα (Φιλιππίνες), Νάπολη (Ιταλία), Τορίνο (Ιταλία), Γένοβα (Ιταλία), κατά τη διάρκεια του 2011.
Η εταιρεία θα ξεκινήσει επίσης τρεις πτήσεις την εβδομάδα προς το Γκουάντζου (Κίνα) στις 30 Ιανουαρίου, τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα προς το Λος Άντζελες στις 3 Μαρτίου και τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα προς το Σιράζ (Ιράν) στις 14 Μαρτίου.


Iκανοποίηση απο τους τουριστικούς πράκτορες

Την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη εκφράζουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, καθώς κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες άτομα από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ταξιδεύουν προς την Κωνσταντινούπολη οδικώς, ενώ υπάρχουν δυνατότητες για την προσέλκυση χιλιάδων Τούρκων τουριστών, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα για εκδρομές σε άλλες περιοχές της Τουρκίας (Τραπεζούντα, Σμύρνη, Καππαδοκία, Αττάλεια), καθώς υπάρχουν αεροπορικές συνδέσεις μέσω της Κωνσταντινούπολης.
«Μέχρι προ δεκαετίας υπήρχε απευθείας πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς την Κωνσταντινούπολη με σημαντική πληρότητα, πρώτα από την Ολυμπιακή και έπειτα από την Turkish. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σύνδεση αυτή, εκτός από τις απευθείας εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη, και για τη δυνατότητα που δίνεται στους 800.000 Τούρκους κατόχους του πράσινου διαβατηρίου (στελέχη, διπλωμάτες κ.ά.) που μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα χωρίς βίζα. Επιπλέον, επειδή η τουρκική εταιρία έχει πτήσεις σε πολλές περιοχές του κόσμου, στις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Μέση Ανατολή, την Απω Ανατολή κ.λπ., ως ενδιάμεσος σταθμός για άλλους προορισμούς», σημείωσε ο Δημήτρης Μαντούσης, πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου